Uz Drippler upoznaj svoj pametni uređaj

Fotografija članka: Uz Drippler upoznaj svoj pametni uređaj

Drippler, spasonosna aplikacija za potpune početnike u svijetu Androida i iOSa može biti i na vašem uređaju.

Oglas

Često čujem žalbe osoba, koje su kupile neki od pametnih uređaja nove generacije i platile ga nekoliko tisuća kuna, kako je grozno što uz njega nisu dobile nikakve upute. To ne čudi ako uzmemo u obzir kako se pametnima zovu s razlogom. Jednostavno ne postoji način na koji bi se sve ono što naši Smartphonei i tableti znaju, moglo sažeti u jednu kratku knjižicu ili priručnik. Internet je prepun stranica, portala i foruma specijaliziranih samo za ovu kategoriju tehnike, pa i dalje ne postoji jedno mjesto na koje bih vas mogla uputiti i biti sigurna kako će tamo već biti naveden odgovor ili sastavljene upute za vaš problem ili pitanje. Čak i kada bi se Google i proizvođači angažirali i kreirali jedan takav vodič za Smartphone, uz brzi napredak i promjene koje se događaju trebalo bi ga ažurirati iz serije u seriju. O nepraktičnosti nekog takvog poteza u tiskanom obliku, ne treba ni pisati, a ako bi se izdavao u digitalnom, onda nema smisla, jer digitalno iovako već sve imamo. Samo treba tražiti i čitati :)

2016-05-02 16.10.58

Proizvođači su zato odavno odustali od slanja onih malih knjižica koje smo navikli dobivati uz starije uređaje. Sjećate se kako je u svakoj kutiji bio mali priručnik s uputama kako staviti bateriju, puniti bateriju, umetnuti SIM karticu, uključiti uređaj, ostvariti poziv, poslati poruku, dodati kontakt, pristupiti internetu i još par sitnica koje smo sa starim telefonima mogli. Smatra se kako su na pametnim uređajima ove stvari i funkcije prilično jasne, a sve ono drugo što uređaj može, novi vlasnik treba sam istražiti koristeći uređaj.

Internet generaciji kakvoj pripadamo to ne bi trebalo predstavljati nikakav problem, s obzirom na to kako je dovoljno u Google upisati model uređaja kako bismo dobili pristup hrpi podataka, vodiča i video uradaka korisnika o upotrebi uređaja. Ipak, svakodnevno smo svjedoci kako praksa pokazuje da je ovaj jednostavan proces tolikom broju osoba prekompliciran i na kraju svoj uređaj koriste kao i stari, za komunikaciju i povremeno čitanje internet stranica. Ovo je velika šteta, pogotovo ako se radi o novijim, skupljim i moćnijim uređajima. Ako i vi spadate u ovu skupinu i posjedujete uređaj za kojeg nemate ni ideju kako koristiti pola integriranih funkcija, a pola ne znate ni izgovoriti imamo slamku spasa za vas.

je aplikacija koja je već dulje na tržištu i pokazala se kao odličan alat za sve početnike i one koji žele naučiti više o svom uređaju ili uređajima. “Pametna aplikacija za pametan telefon” prilagođava se uređaju na koji je instalirana. To znači kako će prepoznati model i softver te filtrirati ciljane podatke, članke i upute. Naučit će vas trikovima za poboljšavanje i lakše korištenje vašeg uređaja, upoznati vas s podržanim, a dobro poznatim korisnim aplikacijama, uputiti na detalje o uređaju i nadogradnje softvera ako postoje. Dio koji se odnosi na proizvode i dodatke upoznat će vas s korisnim gadgetima koje možete nabaviti za još kompletnije korištenje uređaja. Kroz aplikaciju možete pronaći pitanja i odgovore na moguće probleme s uređajem te naučiti kako jednostavno riješiti najčešće pogreške. Zanimljiv je i dio zajednice, koji vam pruža brz pristup aktualnim internet raspravama i forumima vezanim za vaš uređaj. Tako možete otići još korak dalje pa naučiti kako na svom uređaju napraviti ROOT postupak ili neke druge kompleksnije radnje.

Aplikacija je dostupna za Android i Apple uređaje u njihovim trgovinama aplikacijama i nudi doista dobar uvid u informacije o uređaju na kojem se nalazi, a činjenica kako sama povlači samo relevantne podatke je odličan način lakšeg snalaženja u hrpi informacija i uštede vremena. Čak i ako ne spadate u potpune početnike, preporučujemo vam zavirite u trgovine i instalirajte aplikaciju jer uz pametne uređaje uvijek možete naučiti i otkriti nešto novo.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.