Usporedilica – Samsung Galaxy S8 vs Huawei P10 vs Xiaomi Mi 6

Fotografija članka: Usporedilica – Samsung Galaxy S8 vs Huawei P10 vs Xiaomi Mi 6

Nakon službene premijere novog Galaxy S8 i većeg brata S8+, krenut će serija usporedbi novog Samsungovog smartfona s konkurencijom. Kako izgleda kada ga sučelimo s Huaweijevim P10 i Xiami Mi 6?

Oglas

O Samsungovom Galaxy S8 flagshipu sve smo znali već i prije, a službena je premijera to sve potvrdila, te dodala još neke zanimljive karakteristike. Veliko je pitanje kako će tržište reagirati na novi Galaxy S8 koji je vjerojatno najbolji, ali i najskuplji Android pametni telefon. Novi Huawei P10 mu je itekako veliki konkurent jer je sama hardverska konfiguracija vrlo slična, ali isto vrijedi i za Xiaomi Mi 6. Ipak o Mi 6 se još ne znaju neke sitnice, a navodno je odgođen izlazak. No, ako se strpite moglo bi se isplatiti.

Ako govorimo o dizajnu, prednost bi ipak dali Galaxy S8, vjerojatno će biti najljepši od ove trojke, P10 je više klasičan, a Mi 6 bi mogao ugodno iznenaditi. Borba kamera bi mogla biti vrlo zanimljiva – Galaxy S8 ima sigurno 12 MP kameru koja je nesumnjivo vrh ponude, no P10 ima dvostruku stražnju Leica kameru od 12 MP + 20 MP, tako da bi mogao itekako konkurirati Samsungu. Xiaomi je uvijek pomalo zaostajao u kameri, spominje se 12 MP, ali nije sigurno hoće li možda biti i dvostruka. Ali opet, Mi 6 bi mogao ugodno iznenaditi. Isto vrijedi i za prednje kamere gdje vjerujemo kako je odnos isti.

Kako ova tri smartfona izgledaju u našoj Usporedilici možete pogledati i sami.


Ako govorimo o ekranu, tu bi prednost ponovo dali Samsungu, no nekako nam se čini kako bi Mi 6 mogao imati bolji ekran od P10. Dok Galaxy S8 ima 5,8 inčni ekran, P10 je ostao na 5,1 inčnom, a Mi 6 tek za nijansu većem  5,15 inčnom.

Kod procesora izjednačeni su Galaxy S8 i Mi 6, Snapdragon 835 je vjerojatno trenutno najjači procesor na svijetu, no Huaweijev Kirin 960 zaostaje tek za nijansu. Što se tiče radne i interne memorije su izjednačeni, iako se šuška kako bi Mi 6 u jednoj inačici mogao imati i 6 GB RAM-a, no vjerojatno neće imati microSD memorijsko proširenje.

Kada govorimo o bateriji, tu bi pobjedu mogao odnijeti Mi 6 sa baterijom od 4000 mAh, dok P10 ima bateriju od 3200 mAh, a Galaxy S8 najslabiju od 3000 mAh. Poznate su nam one priče oko optimizacije potrošnje baterije, ali to odlično rade sva tri proizvođača, tako da je ovdje priča potpuno jasna.

I na kraju cijena. Ako su od 290$ točne, s obzirom na hardverske karakteristike totalno će potući Galaxy S8  i njegovih 750$, odnosno P10 po 700$. Ipak, odnosi na tržištu će ipak biti malo drugačiji – Mi 6 će vjerojatno koštati više, bar 100$, Samsung će ponovo uložiti ogroman novac u marketing i vjerojatno većinu svojih uređaja i dalje prodavati preko telekoma, a P10 će se pokušati ugurati gdje god je moguće.

Huawei P10 će biti u prodaji za početkom travnja, Samsung Galaxy S8 u prodaji je 21. travnja, a Xiaomi Mi 6 navodno u svibnju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.