Usporedilica: Gretel A6 protiv Xiaomi Redmi 4X smartfona

Fotografija članka: Usporedilica: Gretel A6 protiv Xiaomi Redmi 4X smartfona

Novi kineski proizvođač pametnih telefona ovih je dana na tržiše izbacio novi Gretel A6, vrlo zanimljivi pametni telefon po vrlo privlačnoj cijeni od samo 89,99$.

Oglas

Sada kada mu znate cijenu, možete ga uspoređivati s najbližom konkurencijom. Prvi koji nam pada na pamet je Xiaomi Redmi 4X koji je osjetno skuplji, no pitanje je da li je ta razlika u cijeni opravdana. Evo nekih ključnih usporedbi. Inače oba se nalaze u prodaji na .

Oba smartfona, Gretel A6 i Redmi 4X, imaju metalno kućište i čitač otiska prsta sa stražnje strane, odmah ispod kamere. Kada već spominjem kamere, one su također iste – prednja od 5 Mp i stražnja od 13 MP. Isto tako, oba rade na Android 6 Marshmallow operativnom sustavu.

Gretel A6 ima veći ekran, a to je 5,5 inčni IPS LCD i HD rezolucije, dok Redmi 4X ima manji 5 inčni ekran iste HD rezolucije. Što se procesora tiče Gretel A6 radi na provjerenom MediaTekovom 4-jezgrenom MT6737 procesoru na 1,3 GHz, dok se Redmi 4X oslanja na 8-jezgreni Snapdragon 435 na 1,4 GHz.

Što se tiče radne i interne memorije priča je ista – oba imaju 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Isto tako, oba podržavaju hibridni Dual SIM, što znači da možete kombinirati ili dvije SIM kartice ili jednu SIM i jednu microSD karticu.

Što se baterije tiče, Gretel A6 ima bateriju od 3000 mAh, dok Redmi 4X ima bateriju od 4100 mAh.

Što se tiče vanjskog izgleda, Gretel A6 je vrlo lijepo dizajniran, vodljivo je kako su se potrudili u tom dijelu, a dodatno ekran ima 2.5D zakrivljeno staklo kako bi se uklopio u cjelokupno zakrivljeni dizajn. Kućište je napravljeno od kvalitetne aluminijske legure tako da izgleda puno bolje nego što to njegova cijena definira. Kapacitivne Android tipke se nalaze ispod ekrana i ugodno je iznenađenje što imaju pozadinsko osvjetljenje. Straga je brzi čitač otiska prsta koji će u djeliću sekunde otključati vaš uređaj.

Gretel A6 je dostupan u prodaji u crnoj i zlatnoj boji, dok je Redmi 4X dostupan u roza, zlatnoj i crnoj boji. Oba imaju kućišta od aluminijske legure, dok Gretel A6 u zlatnoj boji ima posebno brušenu poprečnu teksturu.

Novi se Gretel A6, kao i Redmi 4X, nalazi u prodaji na popularnom . Cijena Gretela A6 je samo 89,99$ što je izuzetno povoljno za smartfon ovakvih karakteristika. Niže možete vidjeti i usporedbu ova dva modela u tabeli.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.