Usporedi.hr: Core i3 test – Asus A52JC vs Acer 5741G

Fotografija članka: Usporedi.hr: Core i3 test – Asus A52JC vs Acer 5741G

"Ukoliko imalo pratite IT svijet, sigurno ste čuli za novi Intelov line up procesora Core, kao i mobilnih varijanti za naše popularne prijenosnike. Iako još od početka godine dostupan, određeni proizvođači prijenosnika su se tek od nedavno odlučili za novu tehnologiju, dok drugi još uvijek čekaju.

Uz procesore Core, zbog zahtjeva matične, dolazi i suvremenija DDR3 memorija, čiji su gigabajti danas vrlo cijenjeni, pogotovo porastom dolara. Zato, ukoliko kupujete novi prijenosnik, svakako pazite na to da ima barem 3GB memorije, jer dodatna nadogranja će vas skupo koštati.

Asus A52JC donosi procesor Intel Core i3 305m, grafičku karticu nVidia GeForce 310 1GB i 3 GB RAM memorije, s cijenom od oko 5000 kuna, dok Acer 5741G posjeduje Intel Core i3 330M procesor s grafičkom karticom ATI Radeon HD5470 s 512MB RAM memorije.

Mogu li se ta dva modela usporediti? Ako od vašeg novog prijenosnika tražite moderan dizajn, bolje performanse u igrama i ugodnu tipkovnicu, onda Asus A52JC uzima prednost- gdje se njegovih 3 GB RAM-a nikako ne smije zapostaviti, kao ni činjenica da je nadogradivo do 8 GB. No, ukoliko tražite prijenosnik neuobičajenog dizajna, s boljim performansama u raznim programima i sitnijim radnjama, onda Acer 5741G definitivno drži prvo mjesto.

Koliko je isplativo prelaziti na procesore Core i3? Isti predstavljaju entry modele, te se u jednu ruku ne mogu mjeriti s high endom prošle generacije (op.a. Intel P8600 ) , ali ukoliko volite imati najnovije, a ograničeni ste resursima za nešto jače, onda je Core i3 platforma za vas kao stvorena."

Kako su se iskazali u svakodnevnom radu i raznim igrama poput Resident Evil 5 i Far Cry 2? Svakako saznajte kako igre "dišu" na novim procesorima  u detaljnom usporednom testu:

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.