Uspjeh konferencije SAP World Tour 08

Fotografija članka: Uspjeh konferencije SAP World Tour 08

Konferencija se odvijala pod motom Business at the speed of change, a odabir naziva ne čudi, s obzirom na činjenicu današnjih brzih i naglih promjena koje iziskuju snažan angažman tvrtki kako bi održale profitabilnost i opstale na tržištu. Igor Dropulić, direktor SAP-a istaknuo je: „Pred poslovanja tvrtki nametnute su nagle i brze promjene, na čiju prilagodbu nisu svi pravovremeno spremni. Pripreme na promjene radi ostvarivanja konkurentnosti i profitabilnosti danas predstavljaju ključnu stratešku odrednicu koja određuje uspjeh ili neuspjeh neke tvrtke. Stoga, svi sudionici poslovnih procesa, od javnih državnih institucija do privatnih poduzetnika i velikih tvrtki moraju biti svjesni donošenja pravodobnih odluka u kojima će se iz promjena ostvariti uspješniji rezultati.“

Da je SAP World Tour najvažniji poslovni događaj godine u Hrvatskoj, potvrđuje broj uzvanika, interes javnosti i broj predavača čiji broj godišnje raste više od 30%. Važnost tema u kojima SAP ima izravan utjecaj, do sadržaja u kojima je kao pasivni sudionik ipak inicirao promjene na tržištu potvrda su SAP-ovog 10-godišnjeg prisustva u promicanju hrvatskog gospodarstva u cjelosti. Naime, činjenica je kako je SAP kroz svojih deset godina rada i djelovanja u Hrvatskoj postigao iznimne rezultate kako u broju korisnika (više do 120) tako i u broju implementiranih rješenja. Osim toga sustavno je provodio proces certifikacije (250 certificiranih SAP stručnjaka) te stvorio i realizirao preduvjete za obrazovanje budućih mladih, stručnih ICT kadrova organiziravši nekoliko SAP Boot Campova pružajući talentiranim studentima besplatno školovanje u SAP eko sustavu.

Na prvom danu konferencije tehnološkom danu predstavljene su novosti u SAP tehnologijama, poput SAP NetWeavera, SAP Interactive Forms by Adobe, te novosti i primjenu specifičnih SAP-ovih aplikacija. Po prvi puta je u Hrvatskoj predstavljen i SAP Strategy Management za koji se očekuje da će ga Hrvatska ubrzo usvojiti. Svečano otvorenje konferencije uz izniman posjet, održalo se na zagrebačkom Jarunu.

Drugi konferencijski dan bio je posvećen poslovanju i održao se pod nazivom Business day, na kojemu su bile predstavljene teme o rješenjima koja omogućuju povećanje profitabilnosti i ubrzanje povrata investicija. Poslovni dan otvorio je direktor SAP-a, Igor Dropulić koji je najavio SAP-ove ciljeve do kraja 2008. godine: tržišni udio veći od 30%, tržišno liderstvo u implementaciji rješenja za manje i srednje poduzetništvo, implementaciju inovativnih rješenja SAP-ovih partnera (poput certificiranog rješenja tvrtke ENEL za maloprodaju) te zapošljavanje novih stručnjaka. Godinu 2008. obilježit će i snažnija suradnja sa udrugom SAP-ovih korisnika HrUSKo koji su na konferenciji predstavili plan rad i strategiju nastupa na tržištu.

Centralni dio SAP World Toura 08 tradicionalno je obilježila svečanost dodjele novinarskih nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak, godišnje nagrade za najbolje novinarske radove iz područja informatike i komunikacija.

Završna predavanja obilježile su tematske cjeline podijeljene na: Tržište manjih i srednjih brzorastućih tvrtki – kroz koji se dao naglasak na korisnička iskustva, predstavljene su novosti i očekivani trendovi, te SAP Business All-in-One konfigurator. Industry Focus – predstavljeno je kako specifična industrijska rješenja pomažu u unaprjeđenju poslovnih procesa i ostvarivanju konkurentnosti i profitabilnosti. U ovoj cjelini naglasak je dan na rješenja za javni sektor s posebnim osvrtom na rješenje za lokalnu upravu i samoupravu, te korisničkim iskustvima. Cjelina Mixed Zone predstavila je najznačajnija rješenja iz SAP portfelja: novosti u ERP okruženju te nove funkcionalnosti SAP Customer Relationship Managementa, akvizicije Business Objectsa i razna partnerska predavanja.

„Konferencija SAP World Tour iznova je potvrdila svoj uspjeh. Interes sudionika koji su kroz dva dana konferencije sudjelovali na predavanjima i brojnim neformalnim druženjima iznimno nas veseli. Uvjereni smo kako će konferencija donijeti brojne pozitivne promjene i osigurati tržištu kvalitetne informacije neophodne za poslovanje tvrtki u Hrvatskoj. Također nam je drago da se veći dio naših partnera i ove godine odlučio podržati naš projekt i na taj način ovaj projekt učiniti zanimljivijim i dostupnijim interesnim skupinama.“ dodao je Marko Biljan, direktor korporativnih komunikacija u SAP-u i direktor konferencije SAP World Tour 08.

I podsjetimo, SAP World Tour predstavlja niz manifestacija koje se odvijaju u više od 60 gradova širom svijeta za izravni dijalog s lokalnim tvrtkama o tome kako im SAP-ov softver može pomoći u učinkovitijemu ostvarivanju inovacija i poslovanju. Sudionici se pritom imaju prigodu informirati iz prve ruke od SAP-ovih vodećih ljudi, partnera i lokalnih suradnika o ključnim područjima od interesa, uključujući rješenja za tvrtke svih veličina, specifičnim aplikacijama za pojedine djelatnosti te softver nove generacije koji iskorištava uslužno orijentiranu arhitekturu poduzeća (SOA).

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.