Uskoro šesti IBM Forum 2008

Fotografija članka: Uskoro šesti IBM Forum 2008

Više od 500 IBM-ovih stručnjaka i poslovnih partnera iz zemlje i inozemstva u tri konferencijska dana predstavit će najnovija IBM-ova poslovna rješenja, usluge i tehnologije te razmijeniti znanja i iskustva o poslovanju budućnosti, zelenim tehnologijama, uštedi energije, transformaciji poslovnih modela, optimizaciji troškova, povećanju poslovne fleksibilnosti i dr.

Pod sloganom ovogodišnjeg Foruma – „Ne sanjajmo budućnost. Stvarajmo je!“ predstavit će se sveobuhvatni prikaz današnjeg poslovanja te potreba vrlo brzog i učinkovitog odgovora na sve zahtjevnije promjene i izazove na tržištu.

IBM je prepoznao potrebu za promjenom u poslovanju prije više od pet godina i počeo se reorganizirati kako bi iskoristio nove tržišne mogućnosti. U posljednjih pet godina tvrtka je uložila oko 29 milijardi dolara u istraživanje i razvoj, transformirala svoj poslovni model te ostvarila brojne pomake na području superračunalstva. Slijedom toga, središnja tema ovogodišnjeg događanja usmjerena je na stvaranje modernog poslovanja, predviđanje promjena i stvaranje preduvjeta za kreiranje poslovnih inovacija. Na šestom po redu IBM Forumu predstavit će se način na koji IBM pomaže svojim klijentima da postanu fleksibilniji, transformiraju svoje poslovanje, ostvare profitabilan rast i budu inovativni.

Službeni konferencijski program sastojat će se od sedam konferencijskih nizova, radionica i okruglog stola, a novost ovogodišnjeg IBM Foruma su interaktivna predavanja pod nazivom „Pitajte stručnjaka“ u sklopu konferencijskog niza Solution Show Room. Sudionici interaktivnih predavanja imat će priliku u izravnom susretu s domaćim IBM-ovim stručnjacima dobiti odgovore na nedoumice u poslovanju i probleme s kojima se susreću unutar organizacije.

Konferencijski nizovi:
• Snaga informacije! – Leveraging Information
• Optimizacija IT-a – Optimizing IT
• Upravljanje politikama i rizicima – Governance and Risk Management –
• Moć ljudima – Empowering People
• Poslovna fleksibilnost – Enabling Business Flexibility
• Solution Show Room
• Otvoreni Softver Labovi – Demo Track

Niz predavanja „ Snaga informacije! – Leveraging Information “ posvećen je predstavljanju vrijednosti informacije i njezinom korištenju za inovacije u poslovanju. Primjenom prave kombinacije softvera, servera, pohrane podataka i servisa, IBM pomaže tvrtkama da budu inovativne uz pomoć pouzdanih i čitljivih informacija dostupnih na zahtjev.

Optimizacija IT-a – Optimizing IT “ prezentirat će IBM-ova rješenja za optimizaciju IT-a koja mogu smanjiti troškove i istovremeno unaprijediti pružanje IT usluga osiguravajući fleksibilniju IT okolinu.

Slijed predavanja pod nazivom „ Upravljanje politikama i rizicima – Governance and Risk Management “ donosi presjek IBM-ovih rješenja za upravljanje IT-em. Spomenuta rješenja stvaraju dodatnu poslovnu vrijednost i omogućuju bolje usklađivanje IT-a s poslovnim prioritetima i prilikama kroz cijeli životni ciklus IT-a.

U konferencijskom nizu pod nazivom „ Moć ljudima – Empowering People “ bit će prezentirana IBM-ova rješenja namijenjena djelatnicima s različitim ulogama, odgovornostima i stilovima rada koja osiguravaju lagan, on-line, mobilan i timski pristup potrebnim informacijama i aplikacijama u bilo kojem trenutku, na bilo kojem mjestu, čak i kad nisu spojeni na mrežu. „Poslovna fleksibilnost – Enabling Business Flexibility “ prikazat će kako IBM pomaže korisnicima da povećaju vrijednost postojećih investicija povezivanjem i korištenjem novih i postojećih IT resursa. Na taj način optimiziraju se poslovni procesi, skraćuje se vrijeme razvoja i osigurava se konzistentnost unutar čitave organizacije kao i izvan nje.

Niz predavanja „Solution Show Room“ posvećen je poslovnim partnerima IBM-a koji će prezentirati svoja rješenja razvijena na IBM platformama te će ih predstaviti zajedničkim korisnicima i ostalim sudionicima IBM Foruma.

U otvorenim softver labovima sudionici mogu sudjelovati u nizu otvorenih demonstracija i vježbi gdje mogu naučit i sami isprobati najnovija softverska rješenja iz područja integracije, upravljanja i nadzora složenih IT sustava, aplikacija, podataka ili poslovnih procesa.

IBM Forum prerastao je u tradicionalnu manifestaciju važnih poslovnih susreta na kojoj se dogovora buduća suradnja, ostvaruju novi kontakti i donosi pregled najnovijih tehnologija i rješenja. S obzirom na izniman interes koji je iskazan za ovogodišnji Forum očekuje se da će IBM Forum 2008 okupiti više od 500 sudionika iz domaćeg IT i poslovnog sektora.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.