Uskoro ćemo uređivati slike glasovnim naredbama

Fotografija članka: Uskoro ćemo uređivati slike glasovnim naredbama

Digitalni asistenti kao što je Google-ov Assistant ili Amazon-ova Alexa postaju sve popularniji, a i ostale kompanije sve više pokušavaju integrirati opcije s kontrolom glasa u svoje proizvode da bi ih učinili što zanimljivijima i lakšima za uporabu.

Oglas

Jedan od njih je i Adobe koji je našao nov i zabavan način uređivanja slika na mobilnim uređajima. Ova kompanija nedavno je objavila video na YouTube-u koja prikazuje čovjeka kako uređuje slike na tabletu pomoću glasa. Temeljem njegovih naredbi, aplikacija izrezuje, okreće i dijeli slike na Facebook-u. Iako ova aplikacija nije još dostupna, Adobe navodno trenutno radi na novoj aplikaciji za uređivanje slika te se njen izlazak nestrpljivo očekuje, premda Adobe nije dao nikakav vremenski rok.

Premda ideja uređivanja slika na mobilnom uređaju samo glasovnim naredbama zvuči odlično, pretpostavlja se da će imati svojih ograničenja te biti pogodna za osnovno uređivanje, kao što je prikazano u promotivnom videu, koje je prosječnom korisniku ionako više nego dovoljno.

Adobe-ova ideja ima potencijala postati jedna od popularnijih ako se dobro provede u praksi i ako i kada ju uopće dočekamo.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.