USB Type C 3.1 bit će dvostruko brži od USB 3.0 standarda, stiže u 2015. godini

Fotografija članka: USB Type C 3.1 bit će dvostruko brži od USB 3.0 standarda, stiže u 2015. godini

Prvi uređaji koji će podržavati novi USB 3.1 standard odnosno ulaz pojavit će se u prvoj polovici 2015. godine. Tehnologiju već podržavaju mega kompanije kao što su Microsoft, Intel i Apple.

Oglas

Saznali smo kako su organizacije u Europskoj uniji i Kini već su prihvatili ovaj standard, tako da će se on među prvima pojaviti na uređajima u ovim regijama. Apple će među prvima primijeniti novi USB 3.1 standard i to u svojim MacBook prijenosnicima. Ovaj standard je potvrdila i Nokia koja će u svom Nokia Na tabletu koristiti USB Type C reverzibilni ulaz.

Što se tiče brzine, USB 3.1 će imati otprilike dvostruko veću propusnost od trenutno aktualnog USB 3.0 ulaza, odnosno oko 10 Gbps. Ranije smo spomenuli Intel, pa ćemo samo dodati kako će USB 3.1 biti integralni dio i Intelove prve “Thunderbolt” tehnologije.

Ono što se neki stručnjaci pitaju zašto se USB 3.1 ne zove USB 4.0, s obzirom da se radi o novoj iteraciji tehnologije za koju je praktički sigurno kako će se brzo udomaćiti u brojnim novim uređajima koji će se pojaviti u 2015. godini. No, ostavimo da se o tome brine i razmišlja netko drugi…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.