Uradite sami – vaš smartphone kao špijunska kamera ili baby monitor

Fotografija članka: Uradite sami – vaš smartphone kao špijunska kamera ili baby monitor

Jeste li ikada razmišljali da svoj smartphone iskoristite i za nešto više nego samo za komunikaciju ili dijeljenje sadržaja? Recimo, kao špijunska kamera?

Oglas

Ako imate potrebu pratiti nekoga što radi ili s kim se nalazi, a nemate novca za kupovinu prave špijunske kamere (iako i one više nisu skupe), tada imamo rješenje za vas. U današnje vrijeme visoke tehnologije ona je dostupna svagdje i svima. Ako ste za, naučit ćemo vas ukratko kako postati “moderni špijun”, ne treba vam špijunska kamera niti druga oprema.

vaš smartphone kao špijunska kamera ili baby monitor

Za ova eksperiment vam treba samo pametni telefon (smartphone, može i neki stari, ča i bez SIM kartice ) koji rad i na Android ili iOS operativnom sustavu i pristup WiFi mreži, punjač, nešto ljepljive trake, može i stalak. Evo kako iz starog smartphonea može nastati špijunska kamera…

Prije nego počnete, spomenimo kako bežična veza mora biti zaštićena šifrom, u suprotnom i drugi mogu vidjeti što se događa u objektivu kamere. Ovo što ćete pročitati (i isprobati) ne garantiramo da radi i nije nikakav sigurnosni sustav, nego samo korištenje onoga što je trenutno besplatno dostupno na tržištu. Ako tražite pravi nadzor, kupite profesionalnu opremu.

Android smartphone kao špijunska kamera

Ukoliko imate jedan takav koji ne koristite, reći ćemo vam kako na Google Playu ima čitava tona aplikacija koje mogu zadovoljiti vaše potrebe za aktiviranjem špijunske kamere. Sama instalacija i korištenje je jednostavan zadatak. Sam rad s kamerom je možda onaj teži dio.

Naša je preporuka besplatna aplikacija, trebala bi raditi na praktički svim Android smartphoneima. U aplikaciji možete podesiti pregršt parametara, kao što je rezolucija, audio, kao i npr. držanje smartphonea stalno upaljenog dok radi kamera. Dok radi IP Webcam, smartphone ne možete koristiti za druge stvari, nego samo za komunikaciju s računalom (monitoring). Svakako stavite smartphone na punjač.

vaš smartphone kao špijunska kamera ili baby monitoriPhone kao špijunska kamera

Kao i kod Androida, na raspolaganju vam je pregršt aplikacija. Preporučujemo koja je prilično moćna. Nije besplatna ali zato ima neke vrlo zanimljive mogućnosti, te ju možete koristiti za puno toga.

Ukoliko imate malo dijete, tada preporučujemo aplikaciju čija je cijena od 4-10$, ovisno kako je postavite.

Povezivanje s PC računalom

Za to vam treba opet neki softver koji će odraditi monitoring. Ima ih također više, pa za gledanje preporučujemo
ili Windows Media Player, a oni zahtjevniji će izabrati ili . Sve što još trebate je naučiti kako raditi s tim aplikacijama, no to sigurno neće biti teško.

I evo, napravili ste od starog smartphonea pravo čudo, a to je špijunska kamera!

I na kraju ćemo reći kako to nije sve. Možete još puno stvari “realizirati” sa špijunskom ili skrivenom kamerom. Sjetite se Severininog uratka, možete vi to i bolje, ma pustite mašti na volju… :)

vaš smartphone kao špijunska kamera ili baby monitor

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.