Upravljač Logitech G25 za ultimativni doživljaj računalnih igrica

Racunalo.com foto

Upravljač G25 dio je Logitechove obitelji perifernih jedinica namijenjenih «žestokim» igračima računalnih igrica, i donosi napredna rješenja koja su se do sada mogla naći samo u posebno napravljenim simulatorima za utrke čija izrada ponekad košta i nekoliko tisuća dolara. Spomenuta rješenja uključuju mjenjač sa šest različitih brzina te kvačilo; tehnologiju povratne sprege i dva motora; 11-inčni upravljač i rotaciju od 900 stupnjeva. Upravljač, mjenjač i papučice napravljeni su od visokokvalitetnih materijala poput nehrđajućeg čelika i kože, što pridonosi autentičnosti.


Mjenjač sa šest brzina i kvačilo
Logitechov upravljač za igrice s utrkama G25 prvi je upravljač koji dolazi s mjenjačem sa šest različitih brzina, uključujući i vožnju unatrag, što igraću kontrolu podiže na sasvim novu razinu. Naime, igrači sada mogu vrlo brzo prebaciti u bilo koju brzinu dok usporavaju prije ulaska u zavoj, te ponovno ubrzati kako izlaze iz njega – umjesto da prebacuju iz brzine u brzinu, od najmanje do najveće i obratno, ili da čekaju hoće li  upravljač automatski izabrati pravu brzinu. Napredne vozačke tehnike, poput istovremenog kočenja i «snižavanja» brzina (heel-and-toe downshifting), moguće je realizirati zahvaljujući dodanom kvačilu.


Tehnologija povratne sprege s dva motora
Tvrtka Logitech, koja je dosad prodala više upravljača s tehnologijom povratne sprege (force-feedback) nego bilo koja druga tvrtka, s upravljačem G25 uvela je i prvi mehanizam povratne sprege s dva motora, čime je povratna sprega postala snažnija i preciznija. Zahvaljujući drugom motoru sile su puno realističnije i ravnomjernije raspoređene po upravljaču – driveri će «osjetiti» sve, od zapreka na cesti do sudara sa zidovima, objektima i drugim automobilima. Sustav s dva motora također je puno tiši od ostalih rješenja s povratnom spregom.


čvrst dizajn, visokokvalitetni materijali
Spomenuti 11-inčni upravljač i «kugla» na mjenjaču omotani su u kožu, što omogućuje dulje periode «utrkivanja» uz svu potrebnu udobnost. Papučice se sastoje od «lica»i okvira izrađenih od nehrđajućeg čelika. Platforma na kojoj se nalaze papučice opremljena je gumenim nogama koje prianjaju za drvene podove te sustavom koji prianja za tepihe,  što znači da se papučice neće pomaknuti ili odsklizati preko poda u ključnom trenutku utrke. I mjenjač i  upravljačka konzola dolaze sa štipaljkama i vrlo lako se mogu pričvrstiti za stol ili desktop.


Rotacija od 900 stupnjeva; napredne kontrole
Upravljač G25 može se okrenuti za 900 stupnjeva, slično kao upravljač tipičnog trkaćeg automobila, što vozačima omogućuje golemu preciznost pri savladavanju zahtjevnih zavoja. Na upravljaču se nalazi i 12 programibilnih tipki – 4 na samom upravljaču i 8 na mjenjaču, na kojem se nalazi i podloga za usmjeravanje automobila – što vozaču omogućuje da najvažnije kontrole stavi tamo gdje mu najviše odgovara.


Podrška
Logitechov upravljač G25 je kompatibilan sa svim trenutnim igricama, uključujući GTR GT Legends, Live for Speed i R-Factor, kao i s nekoliko drugih računalnih igrica na kojima se trenutno još uvijek radi. Može se koristiti i s bilo kojom PlayStation®2 igricom game koja je kompatibilna s ostalim Logitechovim upravljačima s mehanizmom povratne sprege, uključujući Logitech® Driving Force™ i Logitech® Driving Force™ Pro.
Ako imate igrice za računalo ili PlayStation 2 koje ne podržavaju mehanizam sa šest brzina, možete se prebaciti na tradicionalni sekvencionalni mjenjač kojeg podržavaju gotovo sve igrice. Popis igrica koje podržavaju upravljače s mehanizmom povratne sprege, rotaciju upravljača za 900 stupnjeva te mjenjač sa šest brzina možete naći na stranici  .


Cijena i dostupnost
Ograničeno izdanje Logitechova upravljača G25 bit će dostupno putem interneta, na stranici , te u odabranim maloprodajnim dućanima u SAD-u i Europi, i to tek od listopada ove godine. Predložena cijena u Europi iznosi 299,99 eura.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.