UN: krajem 2013. godine bit će otprilike jednak broj mobilnih telefona i stanovnika

Fotografija članka: UN: krajem 2013. godine bit će otprilike jednak broj mobilnih telefona i stanovnika

Ujedinjeni narodi su objavili novo izvješće pod nazivom Millenium Development Goals Report, u kojem stoji kako će se krajem ove godine “poravnati” broj mobitela i stanovnika na našem planetu.

Oglas

Koliko vrtoglavo raste broj mobilnih uređaja u posljednjih nekoliko godina možete vidjeti i na grafičkom prikazu niže. Ukoliko se ovaj trend nastavi, a što pokazuju i statističke brojke, broj mobilnih uređaja uskoro će prijeći broj stanovnika u svijetu. Naravno, to ne znači kako svaki stanovnik ima jedan mobilni uređaj, mnogo je mjesta u svijetu gdje korisnici imaju dva ili više mobitela.

Prema podacima The World Bank u čak 91 državi u svijetu korisnici u prosjeku imaju više od jednog mobitela. Predvodnici su kineski Macao i Hong Kong s 2,5 mobitela odnosno 2,15 mobitela po stanovniku. Usporedbe radi, SAD ima prosjek od 0,93 mobitela po glavi stanovnika. Najbrže rastuće zemlje su Kuvajt i Kazahstan.

Objavljen je i podatak o broju korisnika Interneta koji nije tako “sjajan” kao broj korisnika mobitela. Izračunato je kako u svijetu ima 2,7 milijardi korisnika Interneta. To znači da će se još puno raditi i graditi na infrastrukturi, što je dobro.

Krajem 2013. broj mobitela i stanovnika na planetu Zemlji bit će isti 02

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.