UMi Z – unboxing i prvi dojmovi, Helio X27 procesor radi odlično!

Fotografija članka: UMi Z – unboxing i prvi dojmovi, Helio X27 procesor radi odlično!

Tražili ste – dobili ste! U rukama nam je UMi Z, prvi najavljeni smartfon na svijetu koji radi na MediaTekovom Helio X27 procesoru koji je najavljen kao veliki hit. Evo što smo uspjeli otkriti u prvih 60-ak minuta korištenja.

Oglas

Nakon bezbroj upita o smartfonu, a koji je i jedan od natraženijih na našoj vrlo popularnoj jednostavno smo ga morali nabaviti, nije bilo druge opcije. Uvijek pokušavamo osluškivati što nam kažete i predlažete, tako da mnoge vaše želje i ispunjavamo. Ne baš sve, nismo svemogući, ali se trudimo što više biti vam na usluzi :)

Dakle, u rukama imamo prvi smartfon na svijetu koji radi na Helio X27 procesoru. Neki će ga povezati i sa našim domaćim NOA H10 koji je gotovo identičan smartfon i koji je opet prvi na svijetu koji ima kombinaciju Helio X27 procesora i dvostruku stražnju kameru.

Model koji smo nabavili je sive boje, a u prodaji se nalazi i “zlatko”, dakle UMi Z zlatne boje. Odmah je vidljivo kako se radi o vrlo čvrstom i robusnom smartfonu koji ima unibody kućište iz jednog dijela metala, točnije od aluminijske legure. Drugim riječima, stražnji poklopac i rubni dio se sastoje iz jednog dijela. Svidio nam se odličan IGZO FHD ekran koji potpisuje Sharp i koji ima dovoljno jako osvjetljenje tako da ćete ga ugodno moći koristiti i po sunčanom danu.

Smartfon radi brzo, tu nema dileme, Android 6.0 Marshmallow u svojoj osnovnoj “stock” inačici radi odlično. Isprobali smo neke testne benchmark aplikacije, naravno i video igre, očekivanja su za ovu prvu rundu ispunjena. I zvuk mu je vrlo jak, jedan od najglasnijih koji smo čuli. Detaljnije možete vidjeti i na video prilogu niže.

Puno očekujemo i od kamera, tako da ćemo i to detaljno isprobati. Ipak, snimili smo dvije brze probne (po oblačnom vremenu) čisto da biste dobili dojam o kakvoj se kameri radi. Naravno, još ćemo se poigrati s njima, no ovo što vidimo je vrlo obećavajuće. Fotke su oštre i jasne, u detaljnoj ćemo se recenziji poigrati i s bojama i svjetlom.

A kao što smo rekli, UMi Z se u prodaji očekuje i u Hrvatskoj, prvi ćemo dobiti informaciju gdje i kada. Sjećate se, krajem 2016. godine u “izviđanju terena”, tako da će se od 2017. godine pojaviti i u službenoj prodaji te uz osiguran servis što će odraditi vrijedna ekipa iz tvrtke Solaterm koji postaju ekskluzivni distributer za UMi smartfone, dok će Racunalo.com biti službeni tester njihovih pametnih telefona.

Nećemo puno duljiti, ono što možemo potvrditi je kako je smartfon itekako vrijedan vaše pažnje. Toliko za prve dojmove, detaljna vas recenzija očekuje vrlo brzo, za 2-3 dana.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.