UK Spaceflight Bill – komercijalni letovi u svemir već od 2020. godine?

Fotografija članka: UK Spaceflight Bill – komercijalni letovi u svemir već od 2020. godine?

Iz Ujedinjenog kraljevstva stiže informacija kako bi se s njihovog teritorija već 2020. godine mogli organizirati komercijalni letovi u svemir.

Oglas

Nova usluga, ako je tako možemo nazvati, predstavljena je u okviru “Spaceflight Bill” projekta u kojem će se izgraditi nekoliko lokacija za lansiranje diljem britanskog otoka, a koji će toj europskoj otočnoj zemlji omogućiti lansiranje satelita, ali i spomenutih komercijalnih letova.

Isto tako, nove lokacije koje će biti posebno opremljene omogućit će znanstvenicima eksperimentiranje i u prostorijama bez gravitacije, tako da će ovaj projekt imati višestruku funkcionalnost. Spominje se i razvoj cjepiva i antibiotika, barem je tako objavilo njihovo resorno ministarstvo (British Department of Transportation).

Ujedinjeno Kraljevstvo očito želi biti predvodnik u rastućoj industriji komercijalnih letova u svemir, što znači da ćete kupiti kartu i kao turista malo letjeti po svemirskim prostranstvima. Inače, nove bi lokacije za svemirske letove i druga istraživanja bile dostupne ne samo privatnim ulagačima, nego i europskoj svemirskoj agenciji (European Space Agency, ESA) koja se do sada oslanjala na slične američke i ruske lokacije.

Ono što je zanimljivo u ovoj priči je i procjena koja govori kako će tržište komercijalnih letova u svemir u slijedećih 20-ak godina vrijediti oko 25 milijardi funti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.