Ugovorom između ECDL-a, HIZ-a i Algebre osiguran kvalitetniji informatički razvoj Hrvatske

Racunalo.com foto

Ovim ugovorom je rad hrvatskih informatičkih stručnjaka dobio još jedno vrijedno međunarodno priznanje jer se radi o u potpunosti hrvatskom proizvodu i jedinom certificiranom sustavu izvan Velike Britanije ili Irske. Osim tri britanska i jednog irskog, postoji još i švedski te grčki ATES sustav, a hrvatski je sedmi po redu. Uvodne prezentacije o ovom značajnom sustavu održali su Pat Hughes, Courseware & Test Approvals Manager iz ECDL Fondacije iz Dublina, zatim mr.sc. Marijan Frković, nacionalni ECDL koordinator, mr.sc. Mislav Balković, član uprave Algebre, te Mladen Glasenhardt, predsjednik HIZ-a.Pat Hughes (ECDL Foundation, Courseware & Test Approvals Manager)


Ovom su skupu bili nazočni i Vjeran Bušelić iz kompanije Microsoft Hrvatska koja je pomogla razvoju ovog sustava, zatim Željka Antunović, zamjenica predsjednika SDP-a i predsjedica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, kao i brojni drugi predstavnici iz gradskih i županijskih struktura, poslovni partneri i novinari.
Za one koji su manje upućeni, značajno je naglasiti kako se ECDL testiranja provode u prvom redu za pojedince ne-informatičkih znanja i zanimanja, kako bi im ista pomogla u njihovom svakodnevnom radu. Drugim riječima, namijenjena su svima i tako kreirana da ih svi mogu i položiti (kao npr. vozački ispit). U stvari, ECDL diplomu mogli bismo nazvati “informatički vozački ispit“. Na taj se način značajno podiže i informatička pismenost u Hrvatskoj, što je i predstavljeno brojnim statističkim podacima.Na kraju ovog značajnog događaja za razvoj informatike u Republici Hrvatskoj dogodila se i mala zanimljivost, mogli  bismo reći i presedan. Naime, gospodin Glasenhardt, predsjednik HIZ-a, predložio je da hrvatski ATES model kao jedan od najboljih te vrste dobije i svoje ime. Tako će se hrvatski ATES model u sijetu prepoznavati kao “ATES A“ model (skraćeno od ATES Algebra).Više o ovom događaju, kao i općenito o ECDL naobrazbi možete pronaći na sližbenim web stranicama: .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.