Ugođaj kina u domu uz LG CINEMA 3D

Fotografija članka: Ugođaj kina u domu uz LG CINEMA 3D

Za televizore s tehnologijom CINEMA 3D nisu potrebne skupe naočale s baterijskim napajanjem jer pripadajuće naočale osiguravaju svjetlinu i jasnoću slike te gledateljima omogućuju još ugodnije uživanje u 3D sadržaju. Ove 3D naočale nemaju električnih dijelova, ne koriste elektromagnetske valove te ih ne treba puniti, a zahvaljujući njihovoj pristupačnoj cijeni, moguće ih je kupiti koliko god je potrebno za opuštanje uz 3D film ili nogometnu utakmicu u društvu obitelji i prijatelja.

Sve ove prednosti LG-eve tehnologije CINEMA 3DTM moguće je doživjeti uz predstavljeni televizor LW650s koji nudi izvanrednu 3D sliku zahvaljujući LG-evoj tehnologiji Film Patterned Retarder (FPR). LG LW650s optimizira odvajanje slika za lijevo i za desno oko propuštanjem slike kroz svoj polarizirani sloj za oba oka istovremeno. Slika se potom kroz polariziranu površinu leća na naočalama odvaja za lijevo i desno oko te omogućava gledateljima široki kut gledanja uz uistinu jedinstveno jasnu 3D sliku bez treperenja, a time i bez zamora očiju. Odsustvo treperenja slike potvrđuje i certifikat Flicker Free koji su ovom modelu dodijelili Intertek i TÜV, dvije najuglednije certifikacijske organizacije u područje tehničke inspekcije i nadzora. LW650s je prvi 3D televizor na svijetu koji je primio taj certifikat.

Uz ovaj su model predstavljeni i LG-evi televizori 47LW5500 i 42LW5500 s tehnologijom CINEMA 3DTM. “Uz tehnologiju CINEMA 3D, LG predstavlja novu dimenziju 3D zabave”, rekao je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska. “Potrošači koji žele uživati u ugođaju kina u svom domu s obitelji i prijateljima, zahvaljujući LG-u sada uistinu to i mogu.“

 

Televizor LG LW650s također poboljšava kvalitetu slike uz 3D Light Boost, tanki film na zaslonu koji jamči maksimalnu svjetlinu 3D prikaza. Ovaj model nudi i mogućnost pretvaranja 2D sadržaja u 3D za još bolji doživljaj tehnologije LG CINEMA 3DTM. Televizor LG 42LW5500 bit će dostupan u svim bolje opremljenim dućanima tehničke opreme od početka lipnja po maloprodajnoj cijeni od 8.499 kuna, dok će model LG 47LW5500 biti moguće nabaviti za 10.999 kuna.

Televizor LG LW650s također poboljšava kvalitetu slike uz 3D Light Boost, tanki film na zaslonu koji jamči maksimalnu svjetlinu 3D prikaza.

LG-eva tehnologija Film Patterned Retarder (FPR) izaziva pozitivne reakcije u javnosti. Upravo pri LG-evom ulasku u tržišnu borbu na području 3D tehnologija naklonost prema polariziranim naočalama karakterističnim za LG CINEMA 3DTM u odnosu na uobičajene istaknuo je i James Cameron tijekom National Association of Broadcasters Showa u Las Vegasu. Redatelj 3D filma Avatar, koji je zaradio gotovo tri milijarde dolara diljem svijeta i tako postao najuspješniji film svih vremena, smatra da polarizirane naočale približavaju 3D sadržaj korisnicima u njihovom domu.

Govoreći o prednostima LG-eve tehnologije CINEMA 3DTM vezanima uz polarizirane naočale, Havis Kwon, predsjednik Uprave kompanije LG Home Entertainment, naveo je: „Trenutno se zahuktava bitka među kreatorima tehnologija 3D prikaza koji se oslanjaju na skupe aktivne naočale (shutter naočale) te onih, poput LG-a, koji nude zaslone s tehnologijom Film Patterned Retarder (FPR). Ova tehnologija LG-evim korisnicima osigurava najugodnije i najzabavnije iskustvo gledanja 3D sadržaja s prijateljima ili obitelji u njihovu domu“.

Kako se LG-eva tehnologija, umjesto na nezgrapnim i skupim naočalama koje se moraju puniti, temelji na polariziranom filmu preko zaslona, korisnici televizora LG CINEMA 3DTM ne suočavaju se s problemima koji se povezuju s 3D televizorima konkurentnih proizvođača. Upravo zahvaljujući toj tehnologiji slika televizora s tehnologijom LG CINEMA 3DTM jedinstveno je jasna, iznimne svjetline i bez treperenja.
 

Foto i video: Sanja Ledinek, Racunalo.com

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.