Učenici zajedno za sigurniji internet – izložba multimedijskih radova

Fotografija članka: Učenici zajedno za sigurniji internet – izložba multimedijskih radova

U akciju je sveukupno bilo uključeno oko 50.000 sudionika, od čega je izravno sudjelovalo njih gotovo 5000. Tijekom akcije učenici su izradili čak 564 rada, a sudionici akcije objavili su niz obrazovnih materijala – priručnika za djecu, roditelje i učitelje, interaktivne igre, postere, prezentacije, pripreme za nastavu. Također, održan je niz predavanja i radionica.

– Izuzetno mi je drago što se ove godine u akciju uključio velik broj učenika. Kroz rad ih je vodilo 57 učitelja i nastavnika iz 48 osnovnih i devet srednjih škola. Svoje radove izradili su korištenjem različitih programa, što je pokazatelj velike slobode odabira oblika multimedijskog sadržaja koja je naposljetku omogućila učenicima da pokažu svoje znanje o sigurnosti na najbolji mogući način – kao videozapise, animacije, stripove, prezentacije, stripove i igre – naglasila je Lidija Kralj, voditeljica projekta udruge „Suradnici u učenju“.

Nacionalna kampanja za Dan sigurnijeg interneta ove je godine toj udruzi nastavnika osigurala nagradu za najbolji projekt u konkurenciji 99 zemalja svijeta.

– Zbog sve većeg broja djece korisnika interneta i novih tehnologija, Agencija za zaštitu osobnih podataka preko različitih projekata provodi jednu od svojih najvažnijih zadaća edukaciju i informiranje djece i mladih o temama iz područja zaštite privatnosti prilikom korištenja interneta i društvenih mreža.  Svjesni da je i djeci i roditeljima potrebno pružiti što više informacija iz područja privatnosti na internetu, pokrenuli smo nekoliko projekata putem kojih se djeci na prigodan način pružaju znanja o zaštiti osobnih podataka na internetu, a jedan od projekata je i multimedijska izložba koja se danas održava u Agenciji – rekao je Dubravko Bilić, ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Na multimedijskoj izložbi predstavljeno je 75 ponajboljih te 219 istaknutih radova, čiji su autori oblikovali savjete za vršnjake te primjerima pokazali kako se snaći u neugodnim i opasnim situacijama na internetu. Učenici su, istovremeno, pokazali izuzetne vještine u korištenju računala i različitih programskih alata.

– Sigurno korištenje ICT-a među djecom i mladima od izuzetne je važnosti. To potvrđuju i mnoga europska istraživanja, koja ističu sve veći broj djece korisnika društvenih mreža, povećanu izloženost djece ali i ostalih korisnika potencijalnim opasnostima i izloženosti po pitanju privatnosti. Raduje me što „Suradnici u učenju“ i drugi sudionici akcije godinu za godinom svojim znanjem i savjetima dopiru do sve većeg broja ljudi, što čini „mrežu svih mreža“ sigurnijim mjestom za sve generacije – zaključio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Učenici zajedno za sigurniji internet - izložba multimedijskih radova

Učenici zajedno za sigurniji internet - izložba multimedijskih radova

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.