Učilište Algebra sudjelovalo na četiri sajma poslova

Fotografija članka: Učilište Algebra sudjelovalo na četiri sajma poslova

Učilište Algebra sudjelovalo na četiri sajma poslova

Uviđajući važnost informatičkog obrazovanja, i nedostatak istog, Algebra je na Sajmu poslova u Zagrebu organizirala dodatne besplatne radionice, održane u opremljenoj mobilnoj učionici, za nezaposlene na kojima su sudionici imali priliku čuti predavanja o osnovama korištenja računala, pretraživanju Interneta i Microsoft alatima, Wordu i Excelu.

Na Sajmovima poslova u Zadru, Splitu, Osijeku i Zagrebu Učilište Algebra je predstavilo svoje edukacijske programe iz područja poslovne informatike, specijalističkih IT područja te upravljanja projektima. Tom prigodom nezaposlenima, koji su potrazi za novim poslom Algebra je besplatno podijelila "ECDL Start" multimedijski CD-ROM s interaktivnim seminarima potrebnim za stjecanje ECDL (European Computer Driving Licence) diplome. Europska računalna diploma (ECDL) međunarodno je priznati dokaz o osnovnoj informatičkoj pismenosti, koji vrijedi u cijelom svijetu, a kroz strateški dokument "Hrvatska u 21. stoljeću" i većini akcijskih planova tijela javne vlasti prihvaćena je i od strane Vlade Republike Hrvatske kao preporučeni dokaz kompetentnosti zaposlenika.

Na Sajmu poslova u Zagrebu organizirane su i dodatne besplatne radionice za posjetitelje, održane u Algebrinoj potpuno opremljenoj mobilnoj računalnoj učionici i uz izvanrednu posjećenost. Sudionici su imali priliku slušati predavanja o osnovama korištenja računala, pretraživanju Interneta te Microsoft alatima – Wordu, Excelu i Poweprointu.

Algebra je, kao jedna od najvećih obrazovnih institucija u regiji, također bila uključena i u popratne aktivnosti na Sajmovima poslova, poput panel rasprava, tribina i okruglih stolova u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Zadru, gdje su članovi uprave, Tomislav Dominković i Hrvoje Balen bili aktivni sudionici.

"U deset godina uspješnog poslovanja s podružnicama u svim većim gradovima u Hrvatskoj te poslovnicom u Sarajevu postali smo jedno od vodećih informatičkih učilišta u regiji, a naš širok raspon informatičkih programa obrazovanja, seminara, brojnih projekta i suradnja s HZZ-om, HUP-om i HGK-om su dovoljan dokaz koliko ozbiljno želimo pridonijeti obrazovanju ljudi kako bi bili konkurentni na današnjem tržištu rada. Nažalost, stanje na tržištu je takvo da nam s jedne strane uvelike nedostaje informatičkih stručnjaka, dok s druge strane broj nezaposlenih raste. Važnost edukacije nezaposlenih osoba te važnost edukacije prilikom pronalaženja novog posla naglašavamo oduvijek kroz niz svojih akcija. Samo prije godinu dana osnovali smo i Visoku škola za primijenjeno računarstvo koja nudi dva smjera, programsko inženjerstvo i sistemsko inženjerstvo, što daje dodatnu mogućnost profesionalnog usavršavanja" – izjavio je Mislav Balković, predsjednik uprave Visoke škole za primijenjeno računarstvo te ujedno član uprave Algebre.

Učilište Algebra sudjelovalo na četiri sajma poslova

"Danas, kada je svima još puno teže pronaći radno mjesto ili sačuvati postojeće, svaka dodatna kompetencija pojedinca zlata je vrijedna. Pogotovo jer je poznavanje korištenja računala na razini ECDL Start diplome, a tu se podrazumijevaju Windows, Word, Excel i Internet, navedeno u gotovo svakom oglasu za posao. Iz naše ponude posebno bih istaknuo ECDL školovanja, Microsoft i Cisco akademije te školovanja za WEB i grafičke dizajnere po službenom Adobe programu. Kao najveći edukacijski centar za međunarodno priznato ECDL školovanje u Hrvatskoj odlučili smo iskoristiti ovo partnerstvo s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje da poklonimo edukacijske CD-ROM-ove koji će nezaposlenima omogućiti da potpuno besplatno i samostalno svladaju osnovnu informatičku tematiku", izjavio je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre.

Kroz sajam poslova, Zavod za zapošljavanje omogućio je direktan kontakt onih koji traže posao tj. nezaposlenih osoba sa poslodavcima, ali i obrazovnim ustanovama koje nude školovanja u cilju razvoja karijere. Na ovaj način, kroz direktni kontakt, nezaposlene osobe i ostali koji traže posao ili su u sustavu obrazovanje pa će uskoro doći na tržište rada, na jednom mjestu su se upoznali s potrebama na tržištu rada, zahtjevima poslova i zahtjevima koje poslodavci traže od budućih radnika.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.