Učilište Algebra kao partner sudjeluje Sajmu poslova u Osijeku

Racunalo.com foto

Učilište Algebra kao partner sudjeluje Sajmu poslova u Osijeku

U okviru svih Sajmova poslova na kojima sudjeluje – onima koji su već održani u Zadru i Splitu, te predstojećima u Osijeku i Zagrebu – Algebra nezaposlenima poklanja tisuću multimedijalnih CD-a za polaganje ECDL ispita, ukupne vrijednosti oko pola milijuna kuna.

Na predstojećem Sajmu poslova u Osijeku, koji će se održati u sportskoj dvorani Strojarske i prometne škole Osijek, u srijedu, 18. ožujka, Učilište Algebra predstavit će, kao jedan od partnera sajma, svoje edukacijske programe iz područja poslovne infomatike, specijalističkih IT područja te upravljanja projektima. Tom prigodom nezaposlenima, koji su potrazi za novim poslom Algebra će besplatno podijeliti "ECDL Start" multimedijski CD-ROM s interaktivnim seminarima potrebnim za stjecanje ECDL (European Computer Driving Licence) diplome. Europska računalna diploma (ECDL) međunarodno je priznati dokaz o osnovnoj informatičkoj pismenosti, koji vrijedi u cijelom svijetu, a kroz strateški dokument "Hrvatska u 21. stoljeću" i većini akcijskih planova tijela javne vlasti prihvaćena je i od strane Vlade Republike Hrvatske kao preporučeni dokaz kompetentnosti zaposlenika.

Algebra će također biti uključena u popratne aktivnosti na Sajmu poslova, poput panel rasprava i okruglih stolova, gdje će njezin predsjednik uprave, Tomislav Dominković, sudjelovati u raspravi na temu "Strukovno obrazovanje i tržište rada".

"U Osijeku bilježimo šest mjeseci uspješnog poslovanja kroz vlastitu podružnicu, u kojoj se odvijaju gotovo sva verificirana školovanja iz naše ponude. Posebno bih istaknuo ECDL školovanja, Microsoft i Cisco akademije te školovanja za WEB i grafičke dizajnere po službenom Adobe programu, koje ekskluzivno provodimo u Osijeku. Važnost edukacije nezaposlenih osoba te važnost edukacije prilikom pronalaženja novog posla naglašavamo oduvijek kroz niz svojih akcija. Kao najveći edukacijski centar za međunarodno priznato ECDL školovanje u Hrvatskoj i jedini ECDL Advanced ispitni centar u Osijeku, odlučili smo iskoristiti ovo partnerstvo sa Sajmom poslova da poklonimo edukacijske CD-ROM-ove koji će svima omogućiti da potpuno samostalno savladaju osnovnu informatičku tematiku", izjavio je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre i naglasio slijedeće: "Danas, kada je svima još puno teže pronaći radno mjesto ili sačuvati postojeće, svaka dodatna kompetencija pojedinca zlata je vrijedna. Pogotovo jer je poznavanje korištenja računala na razini ECDL Start diplome, a tu se podrazumijevaju Windows, Word, Excel i Internet, navedeno u gotovo svakom oglasu za posao."

Kroz sajam poslova, Zavod za zapošljavanje želi omogućiti direktan kontakt onih koji traže posao tj. nezaposlenih osoba i ostalih koji se nalaze na tržištu rada i onih koji nude poslove tj. poslodavaca. U direktnom kontaktu nezaposlene osobe i ostali koji traže posao ili su u sustavu obrazovanje pa će uskoro doći na tržište rada, moći će na jednom mjestu upoznati se sa potrebama na tržištu rada, zahtjevima poslova i zahtjevima koji poslodavci traže od budućih radnika. Prilika je to za susret nezaposlenih osoba i ostalih osoba koji traže posao sa poslodavcima koji imaju namjeru zapošljavanja u ovoj godini i kojima je potrebna radna snaga.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.