Udruzi Crane se pridružila tri uspješna poduzetnika

Fotografija članka: Udruzi Crane se pridružila tri uspješna poduzetnika

Nikša Tomulić je karijeru izgradio radeći na međunarodnim projektima u high-tech i telekom sektoru diljem svijeta – od Cisco inženjera, arhitekta za mrežne tehnologije pa do direktora međunarodne prodaje vodećeg slovenskog sistem integratora. Trenutačno se bavi vlastitim startup projektom, investicijama u turizmu, proizvodnji i poljoprivredi. „U Crane sam se uključio jer želim svojim znanjem, iskustvom i mrežom kontakata pomoći motiviranim hrvatskim poduzetnicima da osobno naprave nešto veliko. Nitko nam ne može pomoći ako se sami ne pokrenemo“, ističe Nikša Tomulić.

Ivan Beljan je svoje iskustvo stjecao radeći u kompaniji KPMG, potom kao broker u tvrtki Credos te kao fond menadžer u CAIB Investu. Nakon toga kreće u samostalne investicije na financijskim tržištima, a bavi se i ulaganjem u nekretnine iz čega je proizišao i konzalting ugovor sa švedskom Ikeom. „U Crane sam se uključio jer je to najbolji kanal prema dobrim poduzetničkim projektima. Uz to nudi i benefit kontakta s drugim investitorima. Financiranje kapitalom je u Hrvatskoj još uvijek nepoznanica, ali će zahvaljujući i Craneu postajati sve prisutnije i omogućiti uspjeh mnogim poduzetničkim projektima, a ja se nadam da ću neke od njih znati prepoznati“, objašnjava Ivan Beljan.

Zasad najmlađi član Hrvatske udruge poslovnih anđela, Davorin Štetner, je trenutačno najpoznatiji kao najmlađi vlasnik prava za Formulu 1 u svijetu. Već s 20 godina je pokrenuo svoju prvu tvrtku koja posluje i danas. Bio je pokretač jednih regionalnih novina, a prije tri godine je preuzeo lokalnu televizijsku postaju TV Plus. Početkom ove godine je samostalno krenuo u pregovore s vlasnicima Formule 1 o pravima za Hrvatsku, a ubrzo je potpisao i ekskluzivan ugovor za period od tri godine. "Savjet za učlanjenje sam dobio od Hrvoja Prpića, a kako nikad ne odbijam savjete dokazanih poduzetnika odlučio sam se pridružiti poslovnim anđelima. Kao potencijalnom investitoru izloženi projekti predstavljaju mi veliki izazov za investiranje te mogućnost odabira kvalitetnog partnera za ulaganje jer sam naučio da je tim važniji od poslovne ideje“, kaže mladi poduzetnik Davorin Štetner.

Hrvatska udruga poslovnih anđela sada ima 14 članova koji aktivno sudjeluju u njezinom radu i odabiru poduzetničkih projekata. Ovu su godinu ocijenili iznimno uspješnom. Čak stotinjak poduzetnika im je predstavilo svoje ideje, 20 ih je dobilo priliku prezentirati projekte, a pet ih je izborilo investicije. Ukupan iznos investicija je bio 1.8 milijuna kuna, a investicije su se kretale od sto tisuća do milijun kuna u pojedini projekt. Održano je 11 Startup srijeda, a poslovni anđeli su u potrazi za dobrim projektima krenuli i izvan Zagreba pa je tako održana i jedna Startup srijeda u Rijeci te dva okupljanja u Osijeku. Iduće godine planiraju posjetiti i druge gradove s ciljem promicanja startup poduzetništva. Poslovni anđeli su sudjelovali i na studentskim natjecanjima, a u sklopu Business Plan Contesta se dogodila investicija u studentski projekt Entrio. U udruzi Crane se nadaju da će im iduća godina biti još uspješnija te da će im novi članovi dati i dodatni poticaj.

Udruzi Crane se pridružila tri uspješna poduzetnika

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.