Učilište Algebra nagradilo 25 tisućitog polaznika verificiranog obrazovanja odraslih

Fotografija članka: Učilište Algebra nagradilo 25 tisućitog polaznika verificiranog obrazovanja odraslih

Algebra je nedavno proslavila 15 godina postojanja, a ovih je dana upisala i svojeg 25.000-tog polaznika, Marija Mađarića iz Mihalja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Čestitke Algebri!

Oglas

Mario se trenutačno školuje za računalnog programera internetskih aplikacija na Microsoft.NET tehnologijama, koje je upisao jer smatra to prilikom za zaokret u karijeri.

U godini u kojoj obilježava 15 godina rada, Učilište Algebra, vodeće informatičko učilište u zemlji, upisalo je i svojeg 25-tisućitog jedinstvenog polaznika, pojedinca koji se odlučio za stjecanje novih znanja i daljnje usavršavanje. Jubilarni je polaznik Mario Mađarić iz mjesta Mihalja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji je svoj tromjesečni seminar za računalnog programera internetskih aplikacija u Microsoft.NET okruženju upisao u Zagrebu, gdje ga je prije nekoliko dana ekipa Algebre iznenadila tortom i posebnim poklonom – vaučerom za 10.000 kuna vrijednu edukaciju ili certifikaciju, bilo koju po njegovom odabiru.

“Kada nas je kontaktirala kolegica iz pravne službe i javila da imamo 25-tisućitog polaznika upisanog u matične knjige, krenuli smo istraživati o kome je riječ te smo svi zajedno zaključili da se sreća osmjehnula pravoj osobi. Drago nam je da nagrada ide u ruke osobi koja ima hrabrosti napraviti iskonske i pozitivne promjene u životu, a koje se tiču promjene karijere i okruženja. S obzirom da ste trenutno bez posla, školovanje je pravi put kako izgraditi kompetencije potrebne na tržištu rada, a mi ćemo vam nastojati i dodatno pomoći”, rekao je Hrvoje Balen, član uprave Učilišta Algebra, čestitajući Mariju Mađariću na odabiru Algebre, želji za daljnjim školovanjem i činjenici da je upravo on 25-tisućiti polaznik ove škole.

Algebra nagradila 25- tisućitog polaznika 02

“Nakon što završim ovu edukaciju, znam da ću morati još mnogo učiti da bih postao pravi programer, ali nadam se da ću kroz godinu ili dvije moći tražiti posao programera u C# i ASP.netu koji je jako tražen u Hrvatskoj, ali i EU. Vidim se kao razvojni programer C# ASP.net aplikacija sa stabilnim poslom i primanjima, to je posao koji bih volio raditi. Ne znam još kako ću iskoristiti ovu Algebrinu nagradu u obliku vaučera za bilo koju edukaciju u iznosu od 10.000 kuna, ali najvjerojatnije ću nastaviti s edukacijom u istom smjeru”, rekao je Mario Mađarić, preuzimajući svoju nagradu tijekom kratkog iznenađenja koje su mu za vrijeme predavanja upriličili djelatnici Algebre.

“Moja ljubav prema računalima pojavila se kad sam prvi puta imao priliku doći u doticaj s njima, u prvom razredu srednje škole u Neumu, ali s obzirom da nisam odrastao u dobrostojećoj obitelji nisam imao priliku prijeći u neku školu koja bi mi omogućila stalni pristup računalima. Nakon nekoliko godina štednje, uspio sam kupiti računalo, a u međuvremenu sam koristio ona druga koja su mi bila dostupna, te sam si počeo postavljati mnoga pitanja o radu računala. Upravo me tada zainteresiralo i programiranje”, kaže 25-tisućiti polaznik Algebre, Mario Mađarić.

Mario, koji je kroz srednjoškolsku naobrazbu stekao zvanje konobara, nada se da će uz novostečene vještine i znanja okrenuti novu stranicu te se početi razvijati kao programer. Kao što je i pokazalo praćenje polaznika veliki je broj dosadašnjih polaznika Učilišta Algebra koji su uspjeli, nakon dodatnog obrazovanja i prekvalifikacije, pronaći nova i bolje plaćena radna mjesta kao informatički specijalisti. Tijekom protekle dvije godine Učilište Algebra je s 3 milijuna kuna vrijednosti u stipendijama pomoglo obrazovanju mladih, nezaposlenih i poduzetnika početnika omogućivši im da stjecanjem novih znanja promijene svoj životni put i učine ga boljim.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.