Ubuntu Edge smartphone – izgledi za uspješnost kampanje baš i nisu izgledni

Fotografija članka: Ubuntu Edge smartphone – izgledi za uspješnost kampanje baš i nisu izgledni

Zanimljiva je priča koja se vrti oko najavljenog Ubuntu Edge smartphonea. Radi se o novom pametnom telefonu na Linux OS-u koji nam djeluje kao prilično ozbiljna konkurencija… svima.

Oglas

Canonical je Ubuntu Edge smartphone “provukao” kroz zanimljivu kampanju koja je započela 22. lipnja i u kojoj im je cilj sakupiti 32 milijuna dolara. Kampanja će trajati do 22. kolovoza, što znači da dnevno namjeravaju sakupiti oko 1 milijun američkih dolara.

Kampanja je odlično krenula, nakon 12 sati su sakupili više od 2 milijuna dolara. Do jučer su sakupili 8,37 milijuna dolara iako bi planiranim tempom trebali imati oko 18 milijuna. Očito je kako su se preračunali. Ili će kampanja živnuti pod sam kraj. Minimalan ulog (i vi se možete priključiti!) bio je 775$, no sada su to spustili na 695$ i objavili kako će ta cijena ostati fiksna do kraja kampanje. Preostalo je još 13 dana.

Uglavnom, važno je znati kako će kampanja biti financirana jedino ako se sakupi cilj, a to je 32 milijuna dolara. Ako ih sakupe, očekujte novi Ubuntu Edge u proljeće 2014. godine. Što će se dogoditi ako ih ne sakupe, ne pitajte :)

Uglavnom, novi Ubuntu Edge smartphone bi, ako projekt uspije, trebao biti posljednja riječ tehnike. Same hadverske karakteristike su impresivne – 4,5 inčni safirni ekran rezolucije 1280×720 točaka, najmanje 4 GB RAM-a, najmanje 128 GB za pohranu podataka, dvije kamere (8MP i 2MP), podrška za WiFi, Bluetooth 4.0, Dual 4G LTE, GPS, kompas, HD audio zvučnici, dva mikrofona, izlaz za slušalice i dimenzije 64mm x 9mm x 124mm.

Voljeli bismo vidjeti Ubuntu Edge smartphone na Linuxu. No, znate li i da Android OS radi na vrlo sličnim “temeljima”? :)

Uključite se u projekt, link je . Kako bi vas dodatno potaknuli, pogledajte dva video priloga niže.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.