Ubuntu Edge, Canonical SuperPhone – smartphone oko kojeg se diže prilična prašina

Fotografija članka: Ubuntu Edge, Canonical SuperPhone – smartphone oko kojeg se diže prilična prašina

Canonical je službeno najavio svoj smartphone Ubuntu Edge SuperPhone , koji bi trebao biti dostupan negdje u svibnju 2014., ali u ograničenim količinama. Da bi se to moglo ostvariti, Canonical je krenuo u akciju prikupljanja 32 milijuna dolara za proizvodnju SuperPhonea.

Oglas

 

Pustimo mi , i ono što nas kao obične korisnike zanima je, zašto se oko digla tolika medijska prašina.  Skoro kao za iPhone ili neki Samsung Galaxy smartphone ili oko Severine ;)

Postoji nekoliko odgovora:  Prva stvar je što bi uređaj radio na Ubuntu, grani Linux sustava i Android sustavu. Nadalje, Ubuntu Edge SuperPhone bi imao obilježja ultra high-end modela, i mogućnost spajanja na vanjski uređaj tako da postaje punopravno računalo.  Na njemu bi mogla biti testirana novih tehnologija koje će kasnije se pretvoriti u masovnu proizvodnju. Automobilskim rječnikom rečeno, tehnikalije u Formuli 1, postaju vremenom dio cestovnih automobila.

Ubuntu Edge ima veličinu tijela 64 x 9x 124 mm, opremljen je 4,5-inčnim zaslon 1280×720 rezolucije, 300 ppi, kojeg odlikuje prilična svjetlina i dobar dinamički raspon . Kompanija planira u izradi ekrana koristiti safirne kristale, s kojim a je i Apple eksperimentirao.


Srce čini multi-core procesor, najbolji u trenutku objavljivanja smartphonea, 4 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu Sada je jasnije zašto model ima dodatak SuperPhone. Kamera ima 8 MP, a kompanija želi optimizirati kameru posebno za fotografiranje pri slabom osvjetljenju, umjesto da se fokusiraju na megapiksele kao drugi proizvođači smartphonea.

U pogledu dizajna, tijelo ima teksturu metala s kosim rubovima što ga čini ugodnim za držanje. Tipke su kvadratnog oblika. Sa stražnje strane je Ubuntu logo i kamera. Ubuntu Edge također donosi mogućnost pokretanja Office dokumenata i drugog Windows softvera .

Među dodacima, Ubuntu Edge trebao bi imati bateriju (opet) s najnovijom tehnologijom, MRT i LTE podršku.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.