U Zagrebu održana regionalna konferencija o mobilnim tehnologijama

Racunalo.com foto

Konferencija je okupila IT profesionalce, direktore tvrtki i informatičkih odjela te razvojne programere, a interes okupljenih pokazao je kako je domaće tržište dostiglo zrelost u području razvoja i implementacije mobilnih tehnologija.
„Ova konferencija dokaz je kako hrvatske tvrtke i institucije sve snažnije prepoznaju vrijednost ulaganja u mobilnost. Zahvaljujući snažnoj partnerskoj zajednici Microsofta u Hrvatskoj, njima je omogućen pristup najnovijim tehnološkim rješenjima i znanju koje će doprinijeti budućem razvoju njihova poslovanja“, rekao je Davor Majetić, direktor Microsofta Hrvatska otvarajući konferenciju. Isto tako, Majetić je rekao kako je tehnologija spremna, a gospodarstvo bi trebalo iskoristiti njegove potencijale. U Hrvatskoj je više od milijun korisnika mobitela, 300.000 ADSL korisnika, dok 25% građana ima stalan pristup Internetu. Sve su to preduvjeti koje trebamo iskoristiti. Neka rješenja ponuđena su i na ovoj konferenciji.Andrej Radinger, direktor tvrtke Mobendo i  Microsoft Mobile MVP te Tomislav Bronzin iz Citusa koji je ujedno i Microsoft Regional Director, održali su uvodno predavanje nakon kojeg su sudionici birali između tri dostupna smjera predavanja: za razvojne programere, IT profesionalce i poslovni smjer.„Segmentacijom sadržaja i fokusiranjem na tri ciljane skupine koje su tradicionalni posjetitelji naše konferencije, okupljenima smo pružili mogućnost odabira upravo onog sadržaja koji će im donijeti najveću dodanu vrijednost u daljnjem poslovanju“, izjavio je Tomislav Bronzin, direktor tvrtke CITUS, jedan od suorganizatora konferencije.
Poslovni smjer posvećen je direktorima tvrtki i informatičkih tvrtki, a pokrio je teme poput upravljanja kućom putem mobilnog uređaja te kako biti uspješan uz pomoć mobilnih tehnologija. Top 10 funkcionalnosti Windows Mobile 6 operativnog sustava za mobilne uređaje okupljenima je predstavio Andrej Radinger, stavljajući naglasak upravo na potrebe menadžera.Informatički profesionalci imali su prilike vidjeti koje su mogućnosti postavljanja sigurnosti na mobilne uređaje te kako izvršiti kvalitetnu implementaciju komunikacijskog i kolaboracijskog rješenja u velikoj tvrtki. Dalibor Kukoleča na događaj je stigao iz Microsoftove središnjice u Redmondu. On je Senior Developer Lead za razvoj nove generacije Microsoft kolaboracijskih poslužitelja te je vlasnik patenta „Encoding enhancement“.


Smjer namijenjen razvojnim programerima započeo je predavanjem Siniše Kezića iz Siemensa, koji je predstavio deset stvari koje svaki Windows Mobile programer mora znati. William Gunaratne koji je na Mobility day u Zagreb došao iz Microsoftovog ureda u Velikoj Britaniji te je govorio o iskustvima „tvornice mobilnih tehnologija“.
Generalni sponzori konferencije su tvrtke Špica-Motorola i T-Mobile, a glavni sponzori su Hewlett-Packard i Smartcom. Među ostale sponzore ubrajaju se Posao.hr, King ICT, Span, Algebra i InfoKod, dok se cijeli događaj odvija uz podršku Microsofta.
Više o konferenciji pogledajte na web adresi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.