U Zagrebu održan drugi ‘Dan naprednih tehnologija’

Racunalo.com foto

Na samom početku okupljeni su imali prilike vidjeti praktične demonstracije novog Visual Studio sustava verzije 2008, proizvoda iz obitelji Expression alata te druge tehnologije poput otvorenog Open XML formata datoteka. U jednosatnoj demonstraciji, okupljeni su informatičari vidjeli koje novosti za budućnost izrade desktop i web-aplikacija donosi Orcas, kao i niz srodnih tehnologija za izradu složenih rješenja. Početnu demonstraciju održali su Luka Abrus i Darko Jovišić iz Microsofta Hrvatska. Nakon njihova, nastupilo je predavanje Ratka Mutavdžića, voditelja Microsoftovog odjela usluga. On je predstavio spregu između softvera i usluga te koncept softvera kao usluge, reflektirajući se na vodeći tehnološki trend – Service Oriented Architecture (SOA) ili arhitekturu koja je usmjerena upravo na usluge.


Dario Fruk iz Citusa, okupljenima je predstavio izradu dinamičkih Windows aplikacija temeljenih na Windows Presentation Foundationu uz alat Expression Blend. Luka Abrus iz Microsofta, predstavio je novu web tehnologiju Microsofta – Silverlight, dodatak web-preglednicima koji će korisnicima omogućiti pregled multimedijalnih i interaktivnih sadržaja, a razvojnim i web programerima, kvalitetnu izradu istog. Darko Jovišić, Microsoftov develper evengelist, prezentirao je novog člana obitelji Visual Studio Team System, Visual Studio Team Edition for Database Professionals namijenjen izradi i programiranju baza podataka.Drugi po redu „Dan naprednih tehnologija“ završen je predavanjem dvojce stručnjaka iz tvrtke Ekobit,  Dalibora čarapića i Renata Železnjaka. Oni su za kraj detaljnije predstavili Visual Studio 2008 kodnog imena Orcas, novo izdanje Visual Studia koje će korisnicima biti dostupno krajem ove godine.


Kao i na WinDays konferenciji, sudionici će kvalitetu predavanja i same organizacije ocjenjivati putem online upitnika, a detalje o „Danu naprednih tehnologija“ pogledajte na službenim web stranicama, koje se nalaze na adresi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.