U pogonu još jedna mjerna postaja za kontrolu radiofrekvencijskog spektra

Fotografija članka: U pogonu još jedna mjerna postaja za kontrolu radiofrekvencijskog spektra

Nova prijenosna kontrolno-mjerna postaja HAKOM-a za kontrolu i nadzor radijskih frekvencija omogućit će još bolju kontrolu spektra i nadzor smetnji iz Italije.

Oglas

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) pustila je u probni rad drugu prijenosnu kontrolno-mjernu postaju. Prijenosna kontrolno-mjerna postaja još je jedna daljinski upravljana mjerna postaja u Republici Hrvatskoj i služi za nadzor i kontrolu radiofrekvencijskog spektra. Nakon puštanja u rad prve prijenosne postaje u priobalju Istre 2013. godine, ovo je druga kontrolno-mjerna postaja takve vrste, a trenutno je smještena na području južne Dalmacije te omogućuje vrlo kvalitetna mjerenja radiofrekvencijskih signala na području južnog Jadrana.

Uključivanjem ove postaje u kontrolno-mjerni sustav HAKOM-a povećano je područje pokrivanja i učinkovitost čitavog mjernog sustava kojim raspolaže Republika Hrvatska, a  time i kvaliteta i mogućnost zaštite radiofrekvencijskog spektra, ograničenog prirodnog dobra od interesa države. Radom ove postaje dodatno će biti moguće neprekidno pratiti sve promjene u radiofrekvencijskom spektru i lakše identificirati talijanske odašiljače na južnom Jadranu koji rade na međunarodno neusklađenim frekvencijama te ometaju prijam hrvatskih radijskih i televizijskih programa.

Osim zaštite radijskih frekvencija za radio i televiziju, mjerna postaja ima mogućnost mjerenja svih frekvencija koje koriste hitne službe te službe spašavanja, a ujedno služi i za zaštitu svih korisnika radiofrekvencijskog spektra od neovlaštene ili nepravilne uporabe radijskih frekvencija.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.