U Mikronisu rast prodaje 62%

Racunalo.com foto

Prema neslužbenim podacima u Hrvatskoj je 2005. prodano ukupno 60.700 komada prijenosnika, što je skoro dvostruko više od broja prodanih primjeraka prije dvije godine. Rezultati prodaje su čak i iznad očekivanja, zahvaljujući prije svega povećanoj potražnji za prijenosnicima i činjenici da se prodaja, uz specijalizirane trgovine, proširila i na trgovačke lance i druge kanale maloprodaje.
“Korisnici se sve više odlučuju na kupovinu prijenosnih računala jer im ona omogućuju mobilnost, a nove tehnologije više funkcija i veću prilagodljivost. Danas je relativno jednostavno izabrati prijenosno računalo prema vlastitim potrebama, pa se sve veća važnost pridaje stručnosti, servisu i dodatnim pogodnostima koje korisnik ostvaruje na prodajnom mjestu.”  – komentirala je Gordana Puhelek, direktorica tvrtke Mikronis, najvećeg specijaliziranog centra za prijenosna računala u Hrvatskoj.
U Mikronisu ističu da su u protekloj godini imali rast prihoda gotovo 60 % u odnosu na 2004. što se može objasniti uskom specijalizacijom za taj segment. U konkurenciji petstotinjak tvrtki koje se u Hrvatskoj bave maloprodajom računala, trgovačkih lanaca i drugih maloprodajnih kanala, notebook centar Mikronis prema podacima za 2005. godinu drži gotovo 9% ukupnog tržišta u prodaji prijenosnih računala.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.