U Hrvatskoj dostavljen prvi automobil kupljen preko Interneta

Fotografija članka: U Hrvatskoj dostavljen prvi automobil kupljen preko Interneta

I to se dogodilo! Preko Interneta je kupljen prvi automobil u Hrvatskoj. Radi se o Renaultu Clio, malom gradskom automobilu, kojeg si je priuštila pripadnica ljepšeg spola.

Oglas

Nakon što smo primili vijest u kojoj smo pročitali o ovoj pomalo neobičnoj kupovini automobila preko Interneta u Hrvatskoj, počeli smo razmišljati o ovoj vrsti kupovine. Istina, sve se danas može kupiti preko Interneta, kako se ono kaže od igle do lokomotive. No, za iglu ćemo se puno lakše odlučiti nego za lokomotivu.

S obzirom da je informacija koju smo primili napisana kao prikriveni marketing, nećemo spominjati nikakva imena. Ono što nam je puno zanimljivije je podatak kako je kupac žena, a ne muškarac, što bi mnogi pomislili.

Ono što iz dobivene informacije nismo uspjeli zaključiti je da li je kupac prije toga vidio automobil u salonu uživo, odnosno je li odrađena testna vožnja. Naša je pretpostavka kako se to nije dogodilo.

U tvrtki koja je to pokrenula ovo ocjenjuju kao, citiramo: “…nova era u autobiznisu koja prati svjetske trendove te koja osim uštede vremena i novca unosi i promjene u navike potencijalnih kupaca automobila u bliskoj budućnosti”. Iako smo uvijek za tehnološki napredak, nismo baš uvjereni u ovu tvrdnju. Ono što jedino u toj priči možemo prihvatiti sa sigurnošću je dostava automobila na kućnu adresu, to je ok.

Kupiti novi automobil preko Interneta i uložiti nekoliko desetaka ili stotina tisuća kuna, za to treba imati veliku hrabrost. Jedno je kada online kupite odjeću ili smartfon, pa vam se ne svidi i vi to vratite i dobijete povrat novca. Radi se o malim iznosima, pa ako se dogode neke nepredviđene situacije nećete se previše uzbuđivati. No, kupiti automobil online je druga priča. Što ako vam se ne on svidi? :)

To su riješili. Ista tvrtka koja je organizirala online kupovinu automobila omogućuje povrat novca u roku 15 dana ako vam se automobil ne svidi i to je ok. Ipak, kada bi kupovali automobil, to je definitivno nešto što bismo prije voljeli – isprobati. Nije to smartfon kod kojeg praktički unaprijed sve znate. Automobil morate “osjetiti” kako radi, koliko prostora ima u interijeru, kako se ponaša na cesti. Ima još puno drugih detalja koji mogu presuditi u kupovini.

I kada smo se već toliko zapalili za ovu temu, shvatili smo kako smo cijelo vrijeme zanemarili jednu činjenicu, a to je kako se radi o – online kupovini rabljenih automobila.

Dakle, ne novi nego rabljeni automobili. Ok, to ima više logike, radi se o poznatim automobilima koji godinama cirkuliraju po cesti i o njima vjerojatno puno znate. No, bez obzira na to, opet bismo voljeli sjesti u njega i probati ga, a tek onda kupiti. A za to opet moramo otići do auto salona… :)

U cijeloj ovoj priči jedno je sigurno – kupci su oni koji će odlučiti hoće li kupovati automobile online ili neće. Pozdravljamo ovu novu uslugu, ali ako nas pitate ovo je više neka vrsta marketinškog iskoraka s novom uslugom po kojoj se dotična hrvatska tvrtka želi distancirati od konkurencije i pokazati kako imaju uslugu više. No, to ne znači da će ona i funkcionirati. I mnoge su banke, telekom operatori i druge tvrtke predstavili neke svoje nove pakete koji nisu naišli na odaziv kupaca ili klijenata.

Završimo ovu priču činjenicom – upravo vi koji ovo čitate ćete odlučiti želite li kupiti automobil preko Interneta ili ne. Slobodno komentirajte niže i izrazite svoje mišljenje što bi vi napravili.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.