Twitter sprema i više nego dobrodošlu promjenu

Fotografija članka: Twitter sprema i više nego dobrodošlu promjenu

Mnogi će korisnici internetske društvene mreže Twitter potvrditi kako limit od 140 znakova po objavi može biti prilično naporan i iritantan. Ovo pogotovo vrijedi za one koji se vole izražavati korištenjem više riječi.

Oglas

No, koliko je ovaj limit korisnicima ponekad bezvezan toliko je dobar za ovu društvenu mrežu koja je i namijenjena za slanje to jest objavu kratkih poruka. Kako god bilo korisnici ove društvene mreže su već do sada itekako savladali umijeće izražavanja mnogo toga uz korištenje što manje riječi. Drastično bi povećanje broja znakova po postu moglo dovesti do promjene ove društvene mreže na lošije, dok bi se minimalno povećanje činilo kao razumna i dobro došla promjena.

Pojavile su se informacije kako će Twitter promijeniti način na koji funkcioniraju postovi to jest objave korisnika tako da poveznice (linkovi) i fotografije više neće biti ubrojane u taj limit od 140 znakova po objavi. Putem ove male, ali značajne promjene korisnici će imati malo više prostora kada se povezuju to jest kada dijele objave nekih medija ili drugih internetskih stranica.

URL trenutno zauzima 23 znakova, što je zaista mnogo kada sve što želite reći mora stati u brojku od 140 znakova. Navodno su u Twitter-u razmišljali i da broj znakova povećaju na tisuću, ali su ipak odustali od tako drastične promjene. Korisnici su se na ovakav način funkcioniranja Twitter-a naučili i sigurno bi ovakva promjena totalno izmijenila samu bit ove društvene mreže.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.