Twitter, LinkedIn i Flickr nisu popularni među adolescentima

Fotografija članka: Twitter, LinkedIn i Flickr nisu popularni među adolescentima

Twitter, LinkedIn i Flickr nisu popularni među adolescentima

Njihova aktivnost na World Wide Webu je doista vrlo bitna u određivanju uspjeha većine društvenih web-mjesta. Iako su jako opsjednuti socijalnim web-mjestima, kao što su Facebook, MySpace i YouTube. Ipak, postoje neke web stranice koje im nisu zanimljive.

Twitter
Unatoč činjenici da je Internet postao nužnost u njihovom životu, samo 8% od cjelokupnog Twittera su korisnici tinejdžeri, u dobi 13-17 godina. Postoji čitav niz razloga zašto oni ne vole Twitter. Većina ih luduje za Facebook divom u odnosu na Twitter. Facebook nudi široku paletu zanimljivih i društvenih mogućnosti, dakle stvaranje puno jače interaktivne platforme. Na primjer, tinejdžeri imaju mogućnosti komunicirati sa svojim prijateljima u realnom vremenu koristeći izgrađen IM, igre ili izazivajući prijatelje u online igrama. Twitter je zasad, više marketinški alat koji se koristi od strane blogera, Internet marketinga i tvrtki. Budući da je epicentar svjetskih događaja (što i nije velika stavka za djecu), njihovim tradicionalnim "Što radiš?", sistem je skoro zanemariv.

LinkedIn
Budući LinkedIn je poslovno orijentirana web stranica, prilično je očito da nema tinejdžera na ovoj socijalno umreženoj platformi. Ona se koristi uglavnom za profesionalno umrežavanje između odraslih. Prema Quantcastu, dob između 35-49 godina dominira web stranicom (48%). Grupa sa 50 + godina, dolazi na drugo mjesto (28%).

Flickr
Flickr je platforma koja tvrdi da ima više od 3,6 milijarde slika. Unatoč atraktivnom izgledu, profesionalnim fotografijama kao i repozitoriju fotografija, tinejdžeri ne pokazuju neki interes. Zašto? Tinejdžeri žele ili trebaju samo jednostavnu uslugu koja im omogućava učitavanje i dijeljenje osobnih fotografija sa svojim prijateljima. To je sve. Međutim, Flickr je na neki način previše kompliciran za njih. Facebook je definitivno najprikladniji alternativa. Na primjer, Flickr nudi korisnicima mogućnost da objave svoje slike pod određenim zajedničkim licencama ili da dodaju naljepnice kao "all rights reserved". Opcije licenciranja prvenstveno obuhvaćaju 2.0 Creative Commons Attribution-based i manji sadržaj kontrole licenci. Kao i kod "tags", položaj omogućuje jednostavno traženje samo onih slika koje spadaju u određenu licencu. Budući da tinejdžeri su skloni objavljivati svoje osobne fotografije s prijateljima, a ne fotografije gradova ili njihovih znamenitosti , okreću se HDR, jer tu nema ‘potreba za stavljanjem pod Creative Commons licence.

Autor: Sanja Ledinek

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.