Twitter ima 255 milijuna korisnika, spor rast zabrinjava investitore

Fotografija članka: Twitter ima 255 milijuna korisnika, spor rast zabrinjava investitore

Twitter je po snazi treća društvena mreža u zapadnom svijetu, nakon Facebooka i Google+. Ipak, sa svojih 255 milijuna korisnika ne donose veliku “sreću” investitorima.

Oglas

Nakon što su se pojavili najnoviji podaci o broju aktivnih korisnika na Twitteru (Q1 2014), brojke nisu previše impresionirale nikoga tako da su u trenu dionice pale za 10-ak posto. U prva tri mjeseca 2014. godine Twitter je zabilježio rast oda samo 14 milijuna korisnika, zabilježio rast od 5,8% i sada je u svijetu ukupno 255 milijuna tviteraša.

Investitori nisu sretni s podatkom da se na kvartalnoj i godišnjoj razini smanjuje broj pregledanih postova na Twitteru. Izvršni direktor Twittera Dick Costolo to objašnjava određenim izmjenama u samim mogućnostima ove društvene mreže na kojima rade, a koji još nisu zaživjeli. Kako god bilo, dionica Twittera je pala za 10% na 37,79$, a kompanija je zabilježila 4 puta veći neto gubitak nego godinu dana ranije, a to je 132 milijuna dolara. Ipak, zabilježili su i zaradu od 250 milijuna dolara odnosno 119% više nego lani, od čega čak oko 90% otpada na oglašavanje na mobilnim uređajima.

Detaljnije o poslovanju Twittera možete pronaći na njihovim .

Zanimljivo je i kako je Twitter daleko popularniji “preko bare”, u Americi i u Brazilu, dok je u Europi ozbiljno zastupljen tek u Velikoj Britaniji i Španjolskoj. Hrvatska Twitter zajednica je relativno mala (oko 60-ak tisuća), ali u svojim postovima prilično glasna i nerijetko zločesta :)

Twitter ima 255 milijuna korisnika

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.