TVZ Mc2 natjecanje – organizatori a nagrađeni medaljom Veleučilišta

Fotografija članka: TVZ Mc2 natjecanje – organizatori a nagrađeni medaljom Veleučilišta

Na sjednici stručnog vijeća Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, organizatori najvećeg studentskog natjecanja i edukacije u izradi mobilnih aplikacija dobili priznanje i medalju Veleučilišta.

Oglas

Medalja Veleučilišta, utemeljena 2002. godine, dodjeljuje se radnicima Veleučilišta, pojedinačno ili grupno, fizičkim i pravnim osobama izvan Veleučilišta za izuzetni doprinos u unapređenju rada, razvoja i promociji Veleučilišta. Za samostalan i samoprijegoran rad na osnivanju, vođenju i promidžbi TVZ Mc2 – studentskog natjecanja i edukacije u izradi mobilnih aplikacija priznanje je dodijeljeno četvorici pokretača i organizatora – Petru Jandrliću, Ivanu Kocijanu, Luki Pancirovu i Milanu Jovanoviću.

Prilikom dodjele dekanica prof. dr. sc. Slavica Ćosović Bajić istaknula je: „Vaš entuzijazam i profesionalni rad na sjajnim vannastavnim aktivnostima Studentskog zbora poput ovog, sad već uglednog natjecanja u cijeloj hrvatskoj informatičkoj zajednici, pravi je pristup mladih, ambicioznih i sposobnih studenata TVZ-a i mi se s punim pravom ponosimo vašim vrlo mjerljivim doprinosom. Iskrene čestitke i samo nastavite tako, na početku ste svog profesionalnog puta“.

Sva četvorica su odavno već zaposlena u informatičkoj industriji, dvojica pritom još i studiraju, ali ih sve obaveze nisu spriječile da se punim žarom posvete organizaciji natjecanja i edukaciji kako bi studente TVZ-a približili danas vrlo traženim znanjima i vještinama razvoja mobilnih aplikacija.

Zahvaljujući na priznanju, idejni pokretač natjecanja, Petar Jandrlić kratko je pojasnio: „Kad smo u jesen 2012. godine kao Studentski zbor predložili neki vid dodatne edukacije razvoja mobilnih aplikacija na Veleučilištu, nismo ni sanjali da samo u četiri godine možemo doseći ovako visoku kvalitetu i interes cijele informatičke zajednice. No, prije svega zahvaljujući mentoru Vjeranu Bušeliću i Milanu Dragiću – tadašnjem predavaču Centra za cjeloživotno obrazovanje pokrenuli smo edukaciju. Za prvog motivacijskog predavača na pokretanju natjecanja pozvali smo Tomislava Cara iz Infinuma i dalje je bilo lako“.

Edukacija

Prvih je godina težište bilo na edukaciji studenata. Tako ih se 2013. godine prijavilo više od 300, sa svih stručnih i specijalističkih studija. Ne samo informatike, računarstva ili elektrotehnike, već i graditeljstva i mehatronike. Veleučilište je također prepoznalo interes i studenata i industrije, pa je programiranje mobilnih platformi ušlo u nastavne planove i programe, a natjecanje se u potpunosti okrenulo izvrsnosti jer edukaciju i mentoriranje natjecateljima pružaju najbolji partneri iz informatičke industrije. Ove je godine izraziti interes polučila serija 14 partnerskih predavanja, posebno 6 meetupa znakovitog naziva TVZ Mc2 Bauštela, koji su bili otvoreni i studentima drugih fakulteta te svim zainteresiranima.

Natjecanje

Natjecanje, i dalje samo za studente TVZ-a, počinje u Klubu Studentskog centra velikim okupljanjem dizajnera i programera. Na pravom stand-up/speed date happeningu dizajneri izlažu svoj portfolio radova, a programeri pronalaze partnere za tim. Potom CISEx – udruga nezavisnih izvoznika softvera objavljuje temu natjecanja i od tog trenutka počine teći rok od 6 tjedana za izradu rješenja. Svi timovi 2 tjedna prije kraja susreću potencijalne mentore u cjelovečernjem druženju/pitchanju u ZIP-u gdje mogu pokazati dotad učinjeno i zainteresirati partnere za mentoriranje i/ili podršku.

Finale

Po predaji rješenja, organizatori odabiru 10 najboljih i na svečanom finalu, ove godine održanom u HUB385 inkubatoru, prisutni poslodavci biraju i nagrađuju najbolje. Tjedan dana prije finala imaju uvid u sve izrađene aplikacije i cjelokupnu dokumentaciju, tako da na samom finalu samo utvrđuju dojmove i on-line glasovanjem odabiru svoja tri favorita. Natjecatelji osim prezentacije rješenja imaju i pola sata za demonstraciju kako bi i na licu mjesta izborili što bolji odnos/plasman.

Novi ciklus

Proglašenjem pobjednika, najbolji natjecatelji obogaćeni iskustvom i potvrdom struke kreću u stjecanje novih osobnih izazova a posao organizatora ne prestaje, jer već sijevaju ideje za organizaciju još boljeg i „starijeg“ natjecanja.

„Dodjela priznanja matične institucije za pokretanje i besprijekornu organizaciju ovog sveobuhvatnog višemjesečnog natjecanja velika je i lijepa gesta krasnim mladim ljudima koji su uz sve obaveze našli i vremena da odgoje naseljenike – Tajanu Tadin, Valentinu Viskov, Martinu Sesvečan, Ivana Cesara i Ivana Pejaka, te time pokazali ono najbolje svake obrazovne institucije – izgradnju sustava koji veseli, odgaja i obrazuje toliko nam potrebne mlade stručnjake“ izjavio je na koncu mentor Vjeran Bušelić, koji također svoje mentoriranje prepušta kolegici Miji Čarapini.

Sve aplikacije mogu se vidjeti na TVZ Mc2 stranicama , a puno više na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.