Tvrtka Potomac dodatno unaprijedila poslovanje korištenjem Microsoft Dynamics rješenja

Fotografija članka: Tvrtka Potomac dodatno unaprijedila poslovanje korištenjem Microsoft Dynamics rješenja

Potomac, vodeća hrvatska tvrtka specijalizirana za dizajn i proizvodnju kravata, modne odjeće i dodataka, nositelj modne marke CROATA, predstavila je na WinDays 2008 konferenciji uštedu i automatizaciju u poslovanju ostvarenu implementacijom Microsoft Dynamics NAV sustava. Sustav je tvrtki omogućio povezivanje cjelokupnog poslovanja, učinkovitije upravljanje aktivnostima i odnosima s kupcima, kao i jednostavnije korištenje raspoloživih informacija.

Cilj projekta implementacije Microsoft Dynamics NAV sustava bio je ušteda u vremenu i automatizacija poslovnih procesa, brz dotok kvalitetnih informacija te fleksibilnost sustava, kao i lakše prilagođavanje uvjetima poslovanja. Rješenje je odgovorilo na potrebe tvrtke Potomac i njihovog vodećeg branda CROATA, koja je iz obiteljske tvrtke prerasla u organizaciju s korporacijskim procesima.
„Upravo smo zbog fleksibilnosti rješenja odabrali Microsoft, jer Dynamics NAV sustav odgovara na sve naše potrebe u planiranju poslovanja. Sada smo u mogućnosti u svakome trenutku pratiti zahtjeve naših kupaca, ali i optimizirati trošak proizvodnje do razine konfekcijske veličine. To znači kako sada brže i bolje znamo prodajemo li, primjerice, više žutih ili crvenih kravata te od kakvih materijala i s kakvim uzorcima. Sukladno tome možemo prilagoditi proizvodnju i odgovoriti na zahtjeve tržišta,“ izjavila je Violeta Vrdoljak direktorica financija tvrtke Potomac.
Centraliziranost i povezanost implementiranih modula osigurala je tvrtki veću pouzdanost poslovnih procesa, bolji uvid u aktualne podatke te učinkovitije poslovanje, kao i mogućnost upravljanja i praćenja podataka. Prilagodbe na karticama artikala omogućile su detaljno praćenje gotovih proizvoda po različitim atributima, do razine boje, spola, veličine ili modela.
„Microsoft Dynamics NAV sustav omogućava tvrtkama da se više fokusiraju na poslovne ciljeve, manje na tehnologije koje pokreću sustav. Integrirajući ključne podatke iz financijskog, operativnog, korisničkog i sektora e-poslovanja, Dynamics NAV nudi rješenje koje povećava produktivnost. Riječ je o sustavu koji se jednostavno implementira i prilagođava korisničkim potrebama kada je riječ o operativnoj učinkovitosti, prilagođavanju promjenama te povezivanju djelatnika, korisnika i partnera,“ pojasnio je Zoran Šegić, menadžer Microsoftovih poslovnih rješenja.

Implementaciju Dynamics NAV sustava izvela je Microsoftova tvrtka-partner RECRO.net. Tvrtka je implementacijom obuhvatila niz modula, od upravljanja financijskom imovinom, nabave i marketinga, do proizvodnje i maloprodaje.
„Izazov u implementaciji sustava bio je prepoznati specifičnosti korisnika, te prema tome izgraditi sustav koji će u potpunosti zadovoljiti potrebe poslovanja,“ izjavila je Tamara Mlinarević, voditeljica konzaltinga tvrtke RECRO.net.
Microsoft Dynamics NAV modularni integrirani poslovni sustav razvijen je za korištenje u tvrtkama svih profila. Uz brzu implementaciju temeljnih podsustava financijskog poslovanja, upravljanja osnovnim sredstvima te upravljanja nabavom i prodajom, rješenje osigurava jednostavno i cjenovno pristupačno proširivanje dodatnim funkcionalnostima, ovisno o specifičnim potrebama.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.