Tvrtka Cisco unaprijedila svoj IT Essentials tečaj

Racunalo.com foto

Cilj tečaja “PC Hardware and Software” je pripremanje polaznika za početnička radna mjesta u području informatičke tehnologije u različitim radnim okruženjima, kao što su korporativno okruženje, rad na help-desku ili na terenu. Polaznici tečaja usvajaju znanja o komponentama stolnih i prijenosnih računala učeći o pravilnim postupcima u slučaju hardverske ili softverske instalacije, ažuriranja i rješavanja problema.
Danas živimo u globalnoj ekonomiji u kojoj primjenjivanje vještina ne podliježe konvencionalnim granicama već je imperativ podmirenje potreba tržišta, bez obzira gdje se fizički nalazi poslodavac ili zaposlenik. Program Cisco akademije mrežnih tehnologija (Cisco Networking Academy) omogućuje razvoj takvih vještina, zahvaljujući visokokvalitetnom nastavnom programu, sustavu ocjenjivanja, radu s instruktorom te praktičnom radu i interakciji tijekom nastave. Isti se obrazovni principi primjenjuju u cijelom svijetu što osigurava ujednačenost kvalifikacija i usvojenih vještina.
“U današnjem svijetu kojeg sve više povezuju računalne mreže, od ključnog je značaja da učenici budu upoznati s osnovama računalne znanosti i informatičke tehnologije”, izjavila je Laura Quintana, direktorica Odjela za upravljanje proizvodima u okviru Cisco akademije. “Cisco akademija je unaprijedila svoj tečaj o hardveru i softveru osobnih računala sukladno zahtjevima današnjeg tržišta i Web 2.0 svijeta. Tečaj ‘PC Hardware and Software’ omogućuje usvajanje praktičnih vještina koje predstavljaju bitan preduvjet za razvoj karijere u području informatičkih tehnologija.”
Novi tečaj podijeljen je u dvije cjeline. Prva cjelina fokusirana je na osnovna znanja i pomaže polaznicima tečaja da se pripreme za ispit Computing Technology Industry Association (CompTIA) A+ Essentials te najveću pažnju poklanja zaštiti informacija, sigurnosnim pitanjima, pitanjima radnog okruženja i vještinama izvan tehničkog područja vezanima uz osobni razvoj pojedinca (tzv. “soft skills”). Drugi, napredni dio tečaja pomaže polaznicima u pripremama za tri CompTIA certifikacijska ispita: IT Technician (220-602), Remote Support Technician (220-603), i Depot Technician (220-604). Radi se o vrlo praktičnom tečaju koji veliku pozornost poklanja sigurnosti u kontroliranim uvjetima i radnoj učinkovitosti u timskom okruženju.
Ne postoje nikakvi preduvjeti za tečaj “PC Hardware and Software”. Tečaj se sastoji od online multimedijalnih materijala koji se prolaze pod vodstvom instruktora i vježbi u kontroliranim uvjetima. Razvijeni su i sajostalni virtualni alati za učenje kao dodatak radu u učionici koji pružaju mogućnost interaktivnog učenja “iz prakse”.
“Dok smo razvijali ovaj tečaj, vodili smo se načelom da polaznici najbolje nauče ono što sami naprave”, objasnio je dr. John Behrens, direktor Razvoja programa za edukaciju na Cisco akademiji. “Uveli smo interaktivna multimedijalna sredstva i alate kao što su virtualni desktop i virtualni laptop pomoću kojih polaznici tečaja mogu virtualno rastaviti i ponovno sastaviti stolna i prijenosna računala. Ovakvi alati povećavaju angažiranost polaznika tečaja te potiču njihovo istraživanje i eksperimentiranje što dovodi do uspješnih povratnih rezultata i interaktivnog sudjelovanja.”
Više informacija o Cisco akademiji mrežnih tehnologija potražite na internetskim stranicama: .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.