TV Student – pokrenuta prva studentska televizija u Hrvata, ide i preko Iskon.TV-a

Fotografija članka: TV Student – pokrenuta prva studentska televizija u Hrvata, ide i preko Iskon.TV-a

U okviru obilježavanja 50. obljetnice Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu predstavljena je danas u prostorijama fakulteta prva studentska televizija pod nazivom Televizija Student.

Oglas

TV Student s emitiranjem kreće sutra, 6.11. od 19 sati, a zahvaljujući tehnološkom partneru Iskonu program će se moći pratiti na mobilnim uređajima, računalima kao i na TV ekranima putem Iskon.TV-a.

Televizija Student, koju su pokrenuli profesori i studenti Fakulteta političkih znanosti, neprofitni je studentski medij koji će svojim programom odražavati interese i svjetonazor mladih generacija. Na ovom projektu Fakultet političkih znanosti (FPZG) surađivat će s Akademijom dramskih umjetnosti (ADU), a radi se i na suradnji s drugim fakultetima.

„Na našoj televiziji nećete gledati serije i sitcome, nego odrastanje autora i formiranje ideja, rađanje novih lica i budućih zvijezda, stvaranje jednog generacijskog projekta koji se stvara kaosu i kreće od nule, ali u budućnosti želi biti najbolja televizija novog doba. Možda zvuči preambiciozno, ali to je jedino realno: ako nova generacija ima snage i ambicije promijeniti medije i društvo, mi želimo biti mjesto s kojeg kreću u tu borbu. Zato je naš slogan STVORI SVOJU TELEVIZIJU. “, izjavio je Igor Mirković, glavni urednik Studentske Televizije.

„Iskon je i sam često puta bio pokretač novih ideja. Od tud i spremnost da podržimo pokretanje Studentske TV za koju vjerujem da je čeka sjajna budućnost. Drago mi je da su nositelji ovog projekta odabrali upravo Iskon za svog tehnološkog partnera. Nama je to potvrda da jesmo telekom mlade generacije, jednako kao što je Studentska TV televizija mlade generacije i da zajedno možemo ponuditi nešto novo i vrijedno.“, izjavio je Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona.

Program Studentske TV uz Iskonovce moći će pratiti i svi studenti kao i svi korisnici mobilnih uređaja kojima je Iskon omogućio besplatno praćenje programa. Studentska TV bit će tako dostupna na dva načina: putem Iskon.TV-a unutar osnovnog televizijskog paketa i preko Iskon.TV playera koji omogućuje praćenje televizijskih programa putem računala i mobilnih uređaja (iPhone, iPod, iPad i Andriod). Za praćenje TV Studenta putem mobilnih uređaja potrebno je preuzeti Iskon TV Player iz app storea, dok je putem računala gledanje moguće na stranici .

S obzirom da se prilikom korištenja Iskon.TV playera na mobilnim uređajima prenose velike količine podataka, za gledanje programa preporuča se spajanje putem Wifi mreže kod kojih se promet ne naplaćuje

Na predstavljanju prve hrvatske studentske televizije uz glavnog urednika televizije Igora Mirkovića sudjelovali su još i dekan Fakulteta političkih znanosti prof.dr.sc. Nenad Zakošek, dekan Akademije dramskih umjetnosti prof. Borna Baletić, voditeljica projekta doc. dr. Tena Peršin te predsjednik Uprave Iskona Saša Kramar.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.