Tržište tableta i dalje u velikom padu – prodaja smanjena za 12,6%

Fotografija članka: Tržište tableta i dalje u velikom padu – prodaja smanjena za 12,6%

Čini se kako se tabletima i dalje ne piše dobro. Najnovije brojke koje je objavila analitička kuća IDC govore kako je isporuka tableta u Q3 2015 smanjena za 12,6% u odnosu na treći prošlogodišnji kvartal. Najveći gubitnici su Asus, Apple i Samsung.

Oglas

Primjerice, Apple je u trećem ovogodišnjem kvartalu (Q3 2015) prodao “samo) 9,9 milijuna tableta, te su zabilježili pad od 19,7%. Drugi svjetski proizvođač Samsung je prodao 8 milijuna i zabilježio pad od 17,1%. No, upostotnim brojkama najveći je gubitnik Asus, čija se prodaja gotovo prepolovila, što možete vidjeti i u tabeli niže.

Zanimjivo, ali samo dva proizvođača međi prvih pet su zabilježili pozitivne brojke. Rekorder u tome je Huawei čija je prodaja porasla za vrtoglavih 147,9%, a i Lenovo se može pohvaliti kako su njihove brojke u plusu, istina samo 0,9%, ali i tako mala brojka označava rast.

Inače, ukupna totalna isporuka tableta u ovom kvartalu iznosi 48,7 milijuna, dok je u istom razdoblju lani isporučeno 55,7 milijuna tableta. Upitno je koliko je od tog broja zaista i prodano uređaja. I dalje se kao najveći “krivci” za pad prodaje tableta spominju veliki pametni telefoni (phableti) koji zauzimaju već značajan dio tržišta. Tabletima u brojkama ne pomažu niti hibridni uređaji (prijenosnici s odvojivim ekranima). No, kada bi se posebno prikazivali, hibridima prodaja raste.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.