Tržište tableta i dalje u padu, unatoč novim Surface Pro i iPad modelima

Fotografija članka: Tržište tableta i dalje u padu, unatoč novim Surface Pro i iPad modelima

Najnovije statističke brojke koje je objavila analitička kuća IDC ne idu u prilog prodaji tablet uređaja. I dalje se situacija razvija u istom smjeru – padu prodaje.

Oglas

Iako su se nedavno pojavili novi Surface Pro i iPad tableti koji su očekivano bolji od svojih prethodnika, čini se kako rasta prodaje tableta i dalje nema. Ili bolje rečeno, ovo tržište već nekoliko godina bilježi redoviti pad.

Ako govorimo o Surface Pro i iPad tabletima, oni su u odnosu na prošlu godinu zabilježili pad od 3,4%. Ono što svakako treba spomenuti je kako tableti imaju dulji “životni vijek” nego pametni telefoni, poznati su po tome kako jedan ima prosječno trajanje od 3-4 godine, dok smartfone mijenjamo gotovo dvostruko brže. Ipak, i u tom unaprijed predviđenom ciklusu prodaja tableta i dalje bilježi pad, još od početka 2014. godine. Sve te podatke možete vidjeti i u podacima IDC Worldwide Quarterly Tablet Trackera.

U drugom ovogodišnjem kvartalu prodaja tablet uređaja je pala za 3,4%, odnosno u brojkama to je 37,9 milijuna primjeraka. Optimistički raspoloženi analitičari smatraju kako tržište očekuje nove tablete od Applea i Microsofta, iako nekako nismo u to uvjereni jer su obje kompanije već predstavile svoje nove modele, ali tržište će pokazati što misli o njima.

Jedan od bolje prodavanih tablet uređaja je iPad Pro 10.5 i jeftiniji model iPada (329$), tako da kompanija može biti i relativno zadovoljna. Kod Microsofta je drugi problem – oni nisu objavili broj prodanih primjeraka tako da ne možemo znati kako stoje. Možda se i boje slabih prodajnih rezultata pa ih ne žele niti objaviti.

Kako god bilo, generalno možemo zaključiti kako je tržište tableta i dalje u sigurnom padu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.