Trustonic, novi standard sigurnosti elektroničkog plaćanja za smartphone i tablete

Fotografija članka: Trustonic, novi standard sigurnosti  elektroničkog plaćanja za smartphone i tablete

Budući da vlasnici mobilnih uređaja, bilo da se radi o smartphoneima ili tabletima, koriste ih sve više za bankarstvo i trgovinu, problem sigurnosti se stalno povećava.

Oglas

Početkom ove godine, Trustonic, ARM, Gemalto i Giesecke Devrient, potpisali su međusobni ugovor o joint venture poslovanju sa sjedištem u Velikoj Britaniji, po kojemu ARM posjeduje 40 % tvrtke, dok ostali kontroliraju svaki oko 30 %. Cilj udruživanja je bio razvoj platforme pod nazivom Trusted Execution Environment (TEE), koja definira određene standarde u smislu mobilne sigurnosti. TEE je sagrađen oko ARM TrustZone tehnologije izravno ugrađene u SPC, u kombinaciji softverskih sigurnosnih rješenja razvijenih od strane Gemalto i Giesecke Devrient tvrtki . Pojednostavljeno, osnovna ideja je pružiti sigurnost na čipu, odvojenu od operativnog sustava na uređaju. Takvi čipovi će pružiti Trusted Execution Environment, koji se može koristiti za pohranu informacija o računu, lozinkama i drugim osjetljivim podatcima. To bi omogućilo korisnicima mobilnih uređaja da vrše brže uplate i bolju sigurnost od bilo kojeg terminala. Njihovi OEM partneri mogu uključiti i svoja sigurnosna rješenja ili usluge koje iskorištavaju platformu za prikupljanje elektronskih potpisa, lozinki i sl, i to naplatiti kroz određenu naknadu. Koliko će ovo sigurnosno rješenje biti opće prihvaćeno, najviše ovisi o samim proizvođačima uređaja. U tržišnom natjecanju i lovu na sve veći profit, svaka dodatna komponenta povećava ulazni trošak svih komponenti unutar uređaja. Vrijeme će pokazati koliko je proizvođačima uređaja i davateljima bankarskih usluga bitna sigurnost korisnika, koliko su spremni na kompromis oko zarade, i hoće djelovati tako.

Za sada, Trustonic već ima nekoliko industrijskih partnera među kojima nalazimo MasterCard, Sprint, Symantec i Cisco. ARM kaže da će platforma biti prodana njihovim partnerima, kao što Nvidia ili Samsung. Trustonic se nalazi u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Finskoj i Njemačkoj.

 

Više informacija na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.