Tronsmart Encore S4 recenzija – slušalice koje vam daju veliku audio slobodu

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: Tronsmart Encore S4 recenzija – slušalice koje vam daju veliku audio slobodu

Snaga i kvaliteta po pristupačnoj cijeni, te s dodatnom ANC (Active Noise Cancellation) funkcijom, ne može to svatko. Ali mogu Tronsmart Encore S4 slušalice koje su nas vrlo ugodno iznenadile. O, da… :)

Oglas

Uvod

Na testiranje smo dobili nove ergonomske Tronsmart Encore S4 slušalice koje glase kako jedne od boljih u klasi, a koje su cjenovno povoljne i dizajnerski vrlo lijepo riješene. Ovo nije prvi puta da se susrećemo s ovom kompanijom, već smo imali njihov koji nam je razgalio srce. Nećemo kriti, i od ovih slušalica očekujemo ugodan ulazak u carstvo dobrog zvuka.

Imati kvalitetne slušalice danas ne “must have” kako to često volimo reći, odnosno nešto što je praktički neophodno, pogotovo ako ste stalno u pokretu. Kako se radi o bežičnim slušalicama vrlo ćete ih jednostavno spojiti na vaš mobilni uređaj koji je ne sumnjamo prepun glazbe. A i zaslužili ste uživati u boljoj glazbi i to ne platiti puno, zar ne?

Naime, radi se o slušalicama koje imaju neke napredne postavke koje će vam se svidjeti, kao i baterija koja je izdržljivija nego što smo očekivali. Naše smo Tronsmart Encore S4 slušalice nabavili na popularnom , gdje smo iskoristili sniženu cijenu što naravno i vama preporučujemo.

Lagano otkutijavanje

Što prvo treba napraviti prije svake upotrebe? Naravno, otvoriti kutiju i zaviriti u nju kako bi vidjeli što nas sve očekuje. U gornjem se dijelu fino učvršćenje kako ne bi došlo do oštećenja nalaze same slušalice. Ispod plastike u donjem smo dijelu pronašli USB kabel koji služi za punjenje samih slušalica, zatim 2 para dodatnih finih mekanih gumica za slušalice, kao i korisnički priručnik na engleskom jeziku kojeg nije loše pročitati.

I to je to :)

Dizajn

Vanjski izgled odnosno dizajn sigurno je jedan od značajnijih karakteristika Tronsmart Encore S4 slušalica. Garantiramo kako ćete s njima biti viđeni jer nam se čini kako su napravljene i kao modni dodatak, osim što imaju onu osnovnu funkciju, a to je ulazak u bolje carstvo zvuka.

Naime, radi se o in-ear slušalicama s dijelom koji se zove “neckband”, a koji u stvari ide oko vrata. Dizajniran je ergonomski unisex, što bi u prijevodu značilo kako pašu za oba spola – na muškarcima će izgledati kao dodatak kragni (ako nosite košulju), a na ženama kao simpatična ogrlica. Crno pristaje svima, tako da ćete biti vrlo zadovoljni i vanjskim izgledom i ergonomijom koja je napravljena tako da nećete osjetiti da ih imate pa makar ih nosili cijeli dan, vrlo su lagane. Vrlo smo zadovoljni kako su to riješili.

Neckband odnosno ogrlica je vrlo važan dio ovih slušalica jer u jednom dijelu krije vrlo izdržljivu bateriju koja će trajati i do 15 sati slušanja glazbe do slijedećeg punjenja, kao i do 20 sati telefoniranja, dok na čekanju može izdržati do čak 500 sati (uz isključenu ANC funkciju). U drugom dijelu ogrlice se nalaze komande za pojačavanje i stišavanje zvuka odnosno prelazak s jedne pjesme na drugu, a između kojih je mutifunkcijska tipka koju trebate držati nekoliko sekundi kako bi se slušalice upalile (svijetli plavo) odnosno ugasile (zasvijetli crveno). Tu se također nalazi i posebna ANC tipka (objasnit ćemo to kasnije), kao i microUSB utor gdje spajate USB kabel (nalazi se u kutiji) na punjač, a kako bi napunili bateriju – puni se oko 2 sata.

Vanjski je izgled vrlo lijep, ergonomski, futuristički. Još vam samo trebaju neke opake naočale… :)

Funkcije i kvaliteta zvuka

U uputama u kutiji vam ovisno o LED svjetlu piše i u kojem su stanju slušalice odnosno baterija, nije ih loše pročitati. Kod prvog paljenja slušalica trebate ih prvo upariti preko Bluetooth veze (podržava Bluetooth 4.1, CSR čip), to ćete napraviti držeći multifunkcijsku tipku stisnutu nekoliko sekundi nakon čega će zasvijetliti plavom bojom. No, vi i dalje držite istu tipku dok ne počne bljeskati crveno i plavo naizmjenično.

Uparivanje je jednostavno – na smartfonu uključite Bluetooth i u roku nekoliko sekundi mobilni će uređaj prepoznati slušalice pod njihovim nazivom (Tronsmart Encore S4). Samo označite uparivanje i uređaji će se prepoznati za nekoliko sekundi. Inače se mogu upariti s bilo kojim Bluetoth uređajem (smartfon, tablet, laptop). Bežična veza funkcionira do udaljenosti oko 10 metara. Sve što trebate je pronaći neku glazbu na smartfonu i sve ostalo je užitak.

Slušalice smo testirali s nekoliko FLAC nekompresiranih glazbenih datoteka s visokom kvalitetom i dinamikom, a kako bi dobili što bolji dojam o kvaliteti slušalica. Što se tiče kvalitete zvuk je ugodno iznenađenje, vrlo je kvalitetan. S obzirom da osobno volim “bum-bum” glazbu s dosta basova i ritma moram priznati kako sam vrlo zadovoljan, dobro mi je lupalo po ušima. No, s obzirom na cjenovni razred ono što čujem je ugodno iznenađenje. Slušalice imaju i dovoljno snage, što može ovisiti i o snazi samog pojačala u mobilnom uređaju. Drugim riječima, ako je pojačalo u vašem smartfonu jače i slušalice će svirati jače. U mom smartfonu pojačalo nije jako, čak ispod prosjeka, no u slušalicama sam osjetio dosta snage. Isto tako, u zvuku sam mogao razaznati visoke, srednje i duboke tonove, čak je veći naglasak na basu nego na visokim tonovima.

Sve u svemu, uspjele su mi izmamiti osmjeh na licu, a to se traži… :)

ANC – što je to?

ANC je kratica za Active Noise Cancellation, a u osnovi se radi o uklanjanju neželjene buke koju čujete izvan slušalica. S obzirom da se radi o in-ear slušalicama to je vrlo efikasno riješeno. Teoretski kažu kako uklanjaju 95% neželjene buke (do 28 dB) što mi korisnici ne možemo potvrditi, no da je buke manje oko ušiju, to je istina. Ono što sam osjetio je kako se uključivanjem ANC-a zvuk malo “proširio” na onaj dio koji je zauzimala buka i tako ju je istisnuo.

ANC funkciju uključujete preko ranije spomenute ANC tipke koja se nalazi na ogrlici. Zvuk je bolji, čišći odnosno s manje neželjenih pozadinskih zvukova (vlakovi, avioni, automobili, razna buka), no isto tako treba uzeti u obzir kako se ovako i brže troši baterija. Srećom, ona je vrlo izdržljiva, tako da slobodno uključite ovu funkciju. Kada je uključena, vidjet ćete kako svijetli malo plavo LED svjetlo odmah pokraj ANC tipke. Napominjem kako to nije tipka za paljenje i gašenje slušalica, nego za on/off ANC funkcije.

A telefonski pozivi?

Naravno, kao i sve moderne slušalice nove generacije i Tronsmart Encore S4 slušalice mogu primati telefonske pozive na koje možete odgovarati i kasnije ih prekinuti. Naime, u slušalicama je ugrađen i kvalitetni mikrofon preko kojeg možete razgovarati odnosno telefonirati. Poziv primate pritiskom na tipke za pojačavanje ili stišavanje zvuka.

Nikako ne smijem zaboraviti spomenuti kako će prilikom telefonskog poziva ogrlica vibrirati, što je prilično zgodna funkcija jer tako nećete propustiti telefonske pozive. Vrlo simpatično :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Zaključak

Ako tražite Blutooth slušalice koje vam grme u ušima, a ne koštaju puno, ne tražite dalje – Tronsmart Encore S4 slušalice bi mogle biti vaš logičan izbor. Veliki plus je i njihov vanjski izgled koji vas neće ostaviti nezapaženim. Upravo su to dva elementa koji ove slušalice čine jedinstvenim, a u kombinaciji s prodajnom cijenom ovo je nešto što si svatko može priuštiti.

Kompanija ima i nešto slabiji model slušalica, Encore S2, koje su upola jeftinije, i njih smo probali ali ih ne bi preporučili. Istina, Tronsmart Encore S4 koštaju 49,99$ što je dvostruko više od modela S2, ali razlika u kvaliteti je toliko očita. Isto tako, teško ćete za taj novac kupiti ovako moćne slušalice koje imaju odličan odnos uloženog i dobivenog. Ugodno smo bili iznenađeni njihovim prijenosnim zvučnikom, a ugodno su nas iznenadile i ove slušalice. Čini nam se da ćemo u bliskoj budućnosti morati više pažnje posvetiti kompaniji Tronsmart, jednostavno zato jer vrijede.

Samo ćemo vas podsjetiti kako smo naše Tronsmart Encore S4 slušalice nabavili na popularnom , gdje smo iskoristili sniženu cijenu od 49,99$. Slušalice preporučujemo svima koji žele osjetniju kvalitetu zvuka po nevelikoj cijeni. Bravo za Tronsmart! :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.