Trojanac Android.BankBot.21.origin krade podatke o kreditnoj kartici u Android smartfonima

Fotografija članka: Trojanac Android.BankBot.21.origin krade podatke o kreditnoj kartici u Android smartfonima

Sigurnosna tvrtka Doctor Web je upozorila vlasnike Android uređaje, da se je pojavio novi Trojanac koji krade podatke o kreditnim karticama. Zlonamjerni program se distribuira pod krinkom Flash Playera. 

Oglas

Novi Trojanac, jednom instaliran i pokrenut, pokušava dobiti administratorske ovlasti u mobilnom uređaju na frekvenciji od 10 puta u sekundi. U stvari, ne dopušta korisniku da učini nešto s uređajem. Po dobivanju ovlasti prikuplja broj kartice, datum isteka, sigurnosni kod HVS, adresu nositelja i prenosi informacije na napadačev poslužitelj. Osim toga, šalje i razne informacije o zaraženom mobilnom uređaju, kao što su ime modela, IMEI-ID, verzija operacijskog sustava, popis instaliranih aplikacija, kao i sadržaj svih raspoloživih SMS poruka.

Novi Trojanac Android.BankBot.21.origin krade podatke o kreditnoj kartici 01
Novi zlonamjerni kod je uključena u virusnu bazu podataka po imenu Android.BankBot.21.origin. Kao što su sigurnosni stručnjaci ustvrdili, zlonamjerni program ima čak određenu razinu zaštite od mogućeg uklanjanja u budućnosti. Zato prije nego krenete vršiti novčanu transakciju, provjerite je li aktivan prozor na mobilnim aplikacijama doista Google Play jer Android.BankBot.21.origin, oponaša standardni obrazac. Dodatno, stručnjaci Doctor Weba savjetuju da ne instalirate na svom Android uređaju nesigurne ili sumnjive aplikacije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.