TROIDO Android consulting – velika poslovna prilika ili prijetnja?

Fotografija članka: TROIDO Android consulting – velika poslovna prilika ili prijetnja?

Do kraja ove godine njemački Troido, koji se bavi razvojem Android sustava i aplikacija namjerava zaposliti veći broj informatičara, a traže ih upravo u Hrvatskoj.

Oglas

Troido sa sjedištem u Düsseldorfu, najstariji je Android consulting u Njemačkoj, a prvu poslovnicu van zemlje otvorili su lani i to u – Amsterdamu. Njihovi su veliki klijenti telekomunikacijski operateri kao na primjer Vodafone, a surađivali su i sa Deutsche  Bahn i Deutsche Post. U sklopu projekta za Vodafone napravili su software  za  prvi Facebook telefon, na što su i izuzetno ponosni, kao i na niz Android appova koji se vrte na milijunima uređaja diljem svijeta.

TROIDO Android consulting - velika poslovna prilika ili prijetnja?Sada, nakon širenja u Nizozemsku, spremni su za novi val zapošljavanja. Najpoželjniji kandidati oni su sa završenim studijem računarstva, upoznati s razvojem Java SE i Android aplikacija. Prosječna godišnja plaća u Troidu je 45.000 eura, a potencijalnim zaposlenicima nudi se i pomoć pri preseljenju, koja uključuje plaćenu avionsku kartu, školu njemačkog jezika, pronalazak smještaja…

Iza  cijelog projekta stoji 34-godišnji vukovarac Miroslav Šimudvarac, koji je svoju prvu tvrtku Simvelop osnovao 2001. godine za vrijeme studija.

“Iz iskustva znamo da su hrvatski inženjeri prvoklasni. Pošto u Njemačkoj nema dovoljno informatičara, veliki dio firmi okrenuo se istočnoj Europi.  Mi smo fokus svoje potražnje logično premjestili na Hrvatsku”, pojašnjava Šimudvarac te naglašava kako je s ulaskom Hravtske u Europsku uniju proces zapošljavanja znatno olakšan, budući da oni koji imaju diplome više ne trebaju boravišne i radne dozvole.

Njemački jezik nije uvjet za dobivanje posla budući da se u firmi organiziraju seminari za učenje jezika, no dobro poznavanje engleskog važno je zbog suradnje s međunarodnim klijentima.

“Vjerujemo da je, gledajući dugoročno, njemački važan za zaposlenike, ne samo iz poslovnih, već i privatnih razloga. Svatko tko se želi osjećati dijelom nekog društva treba razumjeti i njegov jezik”, zaključuje Šimudvarac.

Njega i zainteresirani će moći upoznati na App Start Contestu koji se 20. i 21. svibnja održava na zagrebačkom Fakultetu elektronike i računarstva.

Više i u našem .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.