Trendovi u web dizajnu za 2015. godinu

Fotografija članka: Trendovi u web dizajnu za 2015. godinu

Način na koji koristimo web se mijenja sukladno rastu tehnologije. Pametni telefoni i tableti su postali glavni čimbenik koji utječe na dizajn weba. Koji su trendovi u dizajnu weba za 2015. godinu?

Oglas

Ako je sadržaj kralj, onda je izgled kruna. Početna stranica trebala bi biti što obuhvatnija. Posjetioci moraju dobiti osjećaj intuitivnosti i dinamičke interakcije. Responzivni dizajn web stranice ostaje dalje imperativ. Svaki vlasnik koji imalo drži do posjetioca treba imati dizajniranu web stranicu koja uključuje tehnologiju za automatsku prilagodbu sadržaja na uređajima kojima se isti čitaju. U budućnosti ima prostora da se responzivni dizajn prilagođava pametnim televizorima i pametnim satovima, ne samo monitorima, pametnim telefonima ili tabletima. Pomicanje stranica trebalo bi biti okomito jer doprinosi interaktivnom stilu priče. Uostalom ovaj način listanja sadržaja je puno lakši za uporabu na pametnim telefonima/ tabletima nego klikanje na navigaciju sa stranice na stranicu. Zaboravite sjene, uzorke i teksture. Stil jednostavnih linija i bijelog prostora se preporučuje za nadolazeću godinu u oblikovanju.

Tipografija – dani Arial ili Times New Roman fonta koji su dominirali web stranicama su prošlost. Danas postoji na tone kreativnih i izražajnih tipografija i nije ih problem primijeniti. Imajte na umu da Google Web fontovi nisu jedina mogućnost. Također u odabiru web tipografije je bitna veličina fonta. Veći font uz minimalistički dizajn je ugodniji za čitanje što će korisnici znati cijeniti.

Slika kao poveznica, ne tekst – To je osobito korisno za pregledavanje sadržaja na pametnim telefonima jer je daleko lakše pritisnuti na sliku da bi se otvorio sadržaj nego ciljati tekst ispod fotografije. To ne znači da tekst gubi smisao. I dalje ima vrlo važnu ulogu u dizajnu za prijenos vijesti, uputa ili informacija. Također, tekst je važan za SEO.

Posebno važan element u oblikovanju mrežnih stranica je vrijeme njihova učitavanja. Danas sve više ima primarnu ulogu. Vjerovali ili ne, ali ako je potrebno više od nekoliko sekundi za učitavanje stranice, posjetitelji odlaze dalje  Eto, kao što ste mogli pročitati, glavni obrazac trenda web dizajna je tendencija reakcije. Korisničko iskustvo je jedna od najvažnijih stvari u modernom web dizajnu, a ovogodišnji trend je sada postao norma:

 Izvor:

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.