Trend Micro: gotovo 900 000 malicioznih aplikacija kruži za Android uređaje

Fotografija članka: Trend Micro: gotovo 900 000 malicioznih aplikacija kruži za Android uređaje

Kada fanovi Android sustava kritiziraju Windows Phone sustav i povezane uređaje, jedan od glavnih argumenata im je nedostatak aplikacija za platformu. Svi oni možda bi trebali pročitati ovaj čanak vezan uz studiju tvrtke Trend Micro.

Oglas

Nedavna studija sigurnosne softverske tvrtke Trend Micro, je  otkrila gotovo 900 000 lažnih Android aplikacija  što na Google Play Storeu, a što  koje kruže po ostalim marketima i forumima,  dizajniranih za krađu korisničkih podataka i agresivno posluživanje oglasa.

Prilikom testiranja odabrali su nasumce 50 besplatnih Android aplikacija s Google Playa i krenuli u daljnje istraživanje postoji li još istih aplikacija u ponudi. Za njih 77% pronašli su berem još jednu lažnu verziju. ali  koja je sadržavala maliciozni kod. Naravno da su se naizgled ponašale kao prave aplikacije ali u pozadini su obavile svoj dio zlonamjernog posla.  Uglavnom, pronađeno je ukupno 890 482 raznih lažnih aplikacije koje su  prikriveni malware  ili adware.   Trend Micro je posebice naglasio kao kritičnu aplikaciju pod nazivom ‘Virus Shield’, ocijenjena na Google Play Store s 4,7 zvjezdice, koja je imala 10.000 preuzimanja po cijeni od 3,99 dolara. Po upozorenju Trend Micro sigurnosnih stručnjaka, Google ju je uklonio.

Eto, kao što ste mogli pročitati nije sve uvijek u kvantiteti već ima puno toga i u kvaliteti. Zato pazite koje aplikacije preuzimate, možda još bolje, prije instaliranja pročitajte kojim će informacijama i podacima ona imati pristup.

Trend Micro: gotovo 900 000 malicioznih aplikacija kruži za Android uređaje  01

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.