Više od trećine Amerikanaca posjeduje tablet ili ereader, broj raste

Fotografija članka: Više od trećine Amerikanaca posjeduje tablet ili ereader, broj raste

Od kada su tablet postali vrlo privlačni po cijeni i praktički dostupni svima, u SAD-u su izbrojili kako više od trećine Amerikanaca već ima tablet uređaj.

Oglas

To se odnosi ili na standardni tablet ili na čitač e-knjiga (eReader). Posljednje statističke brojke govore kako u  2013. godini 34% američkog stanovništva starijeg od 16 godina ima tablet. Ako toj brojci pribrojimo i ereadere, tada se brojka penje na 43%.

U odnosu na isto razdoblje lani zabilježen je rast od 10% posto. Ove brojke su posebno izdašne za Amazon i Samsung, koji i najviše prodaju tablet uređaja. No, i dalje na američkom tlu najviše tableta prodaje Apple, a još će i više nakon što na tržište u narednim mjesecima izbaci dva nova iPad tableta.

Ako vas zanima kako stoji situacija s eReaderima, statističke brojke analitičke kuće Pew Internet govore kako je broj vlasnika narastao za 24%. Većina koristi modele kao što su Kindle i Nook.

Istraživanje je provedeno u srpnju među 6.000 Amerikanaca starijih od 16 godina.

Više od trećine Amerikanaca posjeduje tablet ili ereader, broj raste

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.