Touch Panel: isporuka kineskih panela za tablete i prijenosnike u porastu

Fotografija članka: Touch Panel: isporuka kineskih panela za tablete i prijenosnike u porastu

Ne trebate biti posebno pametni i zaključiti kako će isporuka ekrana osjetljivih na dodir (Touch Panel) rasti i tijekom trećeg kvartala 2013. godine.

Oglas

Zanimljivo istraživanje koje je predstavila analitička kuća Digitimes Research otkriva kako će upravo paneli osjetljivi na dodir (Touch Panel) koji se ugrađuju u ekrane (zaslone) dominirati u prvom redu na tržištu tableta i prijenosnih računala. Jasno, sve se manje-više proizvodi u Kini.

Zahvaljujući onim najpoznatijim modelima kao što su Nexus 7 2013, novi Kindle Fire, te mnogi Samsungovi i tableti drugih kompanija, proizvodnja u Kini je narasla za više od tri četvrtine, odnosno 75,7%. Prošle je godine rast iznosio oko 24% u odnosu na isti period godinu dana ranije.

Jeste ikada čuli za neku od kineskih tvrtki koje proizvode panele (Touch Panel)? Primjerice, kineski Lens Technology proizvodi ekrane osjetljive na dodir za Kindle Fire, zatim Laibao ih proizvodi za Nexus 7, dok O-film Tech radi za Lenovo i Acer.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.