Toshiba Tecra Z50-A-11C recenzija – moćnik kod kojeg nema kompromisa

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: Toshiba Tecra Z50-A-11C recenzija – moćnik kod kojeg nema kompromisa

Jedan od jačih poslovnih prijenosnih računala koje je kročilo u naš testni studio je Toshiba Tecra Z50-A-11C. Uz vrlo moćne hardverske karakteristike softverska je podrška pravo malo bogatstvo.

Oglas

Toshiba Tecra Z50-A-11C – osnovne značajke:
– 15,6 inčni  Full HD ekran
– Intel Core i7-4600U, Intel HD 4400 grafika
– 8 GB RAM-a
– 256 GB SSD
– web kamera 2 MP
– Windows 7 + Windows 8.1
– baterija do 7 sati rada
– dimenzije 379,0 x 252,0 x 20,4 mm
– težina 1,8 kilograma
– Wi-Fi, Bluetooth, LAN RJ-45, 1x USB 2.0, 3x USB 3.0, čitač otiska prsta, pregršt korisnih aplikacija…

Kada vam se na radnom stolu pojavi ovakav moćnik kao što je Toshiba Tecra Z50-A-11C, morate ga tretirati s poštovanjem. Ovo nije samo obično prijenosno računalo koje služi svakodnevnom radu, nego se radi o prijenosniku visoke klase koji je sposoban baš za sve. Toshibina Tecra serija je po nama nezasluženo malo u medijima, sve ono što smo vidjeli i isprobali jednostavno nam govori upravo suprotno. Nešto smo ranije pisali o , no definitivno zaslužuju više medijske pažnje.

Radi se o prijenosnom računali s 15,6 inčnim ekranom. Zašto to posebno spominjemo? Zato što je to u današnje vrijeme tableta i ultrabookova veliko računalo, a do prije 3-4 godine smo govorili kako se radi o standardnoj veličini. Ipak, još i danas se odlično prodaju i veći prijenosnici sa 17,3 pa čak i 18,4 inčnim ekranima koji služe kao zamjena za stolno računalo. Je li došao kraj stolnim računalima? Po nama nije još, ali sigurno je kako se tehnološki svijet uputio u jednom sasvim drugom smjeru…

Vjerojatno ste se zapitali može li Toshiba Tecra Z50-A-11C zamijeniti stolno računalo? Da, definitivno. Vrlo je jako, a sa svojih 1,8 kilograma je još uvijek lako prenosivo. Po samim hardverskim karakteristikama brzo smo zaključili kako je ovaj prijenosnik u prvom redu namijenjen poslovnim ljudima koji žele moćno računalo bez ikakvog kompromisa. Ipak, moramo dodati kako može odlično poslužiti i za multimediju, pa čak i video obradu, a s obzirom na integriranu Intel HD grafiku nove generacije moći ćete igrati i video igre.

Vjerujemo kako smo vas u ovom uvodnom dijelu dovoljno zainteresirali za daljnje čitanje. Svakako vrijedi saznati informaciju više o ovom moćnom prijenosniku koji je istovremeno i jak, ali i lijep. Isto tako, otkrili smo neke zanimljivosti za koje će vam se sigurno svidjeti, zato čitajte dalje… :)

Sadržaj kutije

Toshiba Tecra Z50-A-11C dolazi u prepoznatljivoj kompanijinoj bijeloj kartonskoj kutiji. Uz samo prijenosno računalo i poveći punjač od dva dijela pronaći ćete i DVD s Windows 8.1 Pro operativnim sustavom. Naime, na sam prijenosnik je inicijalno predinstaliran Wondows 7 OS, a u kutiji te dobili i “osmicu” koju legalno možete instalirati. Ipak, ono što moramo reći je kako ovaj prijenosnik nema DVD uređaj, tako da Winodws 8.1 Pro možete instalirati samo preko vanjske jedinice. Ili ga možete negdje spojiti preko mreže i nadograditi na osmicu. Ili downloadati s Interneta i ukucati pripadajući ključ.

Uz detaljne upute na hrvatskom i još nekim jezicima pronašli smo nešto vrlo važno – letak s Toshibinom “No Matter What” garancijom. O tome ste već u više navrata mogli čitati na našem portalu.

“No Matter What” garancija – što je to?

Radi se o vrlo atraktivnoj garanciji koja vas, kako kažu, štiti od slučajnih oštećenja, krađe ili gubitaka podataka. Što god se dogodilo, Toshiba će vam nadoknaditi štetu! Ono što je vrlo važno je kako garancija vrijedi jedino ako posjetite webstranice , odaberete zemlju kojoj pripadate, pročitate uvjete i registrirate se.

Kako lijepo piše u letku, Toshiba vam nudi besplatan popravak prijenosnika i ako ste ga vi slučajno oštetili, kao i zamjenski Toshiba uređaj u slučaju krađe. Ono što nam se posebno svidjelo je i kako Toshiba nudi i besplatni povratak podataka s pokvarenog diska (HDD, SSD,…) – podaci mnogima znaju vrijediti višestruko više od samog uređaja!

Dodajmo na kraju kako “No Matter What” garancija pokriva i zaštitu uređaja od takozvanih nepredviđenih događaja kao što su nenamjerno ispadanje, udarac ili prolijevanje tekućine po uređaju. Sve u svemu, Toshiba nudi besplatan popravak u slučaju uništenja ili oštećenja koje onemogućuje ispravan rad.

S obzirom da “No Matter What” garancija vrijedi od 1. studenog 2013. godine, dakle nešto više od godinu dana, naravno da smo se raspitali kakva je situacija s realizacijom garancije. Saznali smo kako je u tom periodu bilo izuzetno malo kvarova, te tek nekoliko “ispadanja” i lomova, praktički zanemarivo. Čini se kako su u Toshibi odradili odličan posao s ovom garancijom, što se vidi i po prodajnim rezultatima. Drugim riječima, ako kupite ovaj Toshiba Tecra Z50-A-11C ili bilo koji drugi Toshibin prijenosnik, sigurni ste :)

Dizajn

Već na prvi dodir osjetili smo kako u Toshibi nisu štedjeli na ovom prijenosniku. Kao što smo naveli u naslovu, kod Toshiba Tecra Z50-A-11C prijenosnika nema kompromisa. Samo kućište je u potpunosti metalno, prilično čvrsto i robusno, nema tu onih neželjenih krckanja i puckanja. Model koji smo dobili na test je sive boje i odiše jednostavnošću, ali istovremeno elegancijom i bogatstvom ulaza i izlaza.

Sa stražnje strane ekrana u donjem lijevom uglu ponosno se nalazi kompanijin logo, dok je metalno kućište prevučeno vrlo laganim poprečnim crtkanim dizajnom koji gotovo uopće ne ostavlja otiske prstiju. Kućište je vrlo ugodno na dodir i za rad, tako da ćete satima moći uživati u radu bez nepotrebnog zagrijavanja, bez obzira radili na radnom stolu, držali ga na koljenima na putu ili gdje se već navikli raditi. Naravno, možete ga koristiti i u krevetu… :)

S donje se strane po sredini nalaze dva “odzračnika” za ispuštanje topline, a još jedan se nalazi na samom rubu. U kutovima su gumene nožice koje ne dozvoljavaju klizanje prilikom rada. Naljepnica Windows 8 sugerira koji je operativni sustav predinstaliran. Ono što smo dodatno primijetili je kako se na Toshiba Tecra Z50-A-11C prijenosnik može spojiti i “docking”, odnosno kompatibilan je s Hi-Speed Port Replicator III uređajem, a koji vam daje dodatne mogućnosti – spajanje na DisplayPort (izlaz na TV), DVI, dodatne USB ulaze… inače, taj se dodatak prodaje zasebno po cijeni od 200-tinjak dolara.

S prednje se strane nalaze LED indikatori koji pokazuju što na prijenosniku radi, odnosno što je uključeno, dok se svi ulazi i izlazi nalaze po lijevom i desnom rubu. Tako ćete s lijeve strane pronaći okrugli ulaz za punjač – VGA i HDMI video izlaze, 1x USB 2.0 i 1x USB 3.0 ulaze, zajednički ulaz/izlaz za slušalice odnosno mikrofon, dok je krajnje desno čitač pametnih kartica (recimo Internet bankarstvo). Na desnom se rubu nalazi višestruki čitač SD kartica (prepoznaje praktički sve formate), zatim 2x USB 3.0 ulaza (podržavaju USB Sleep-and-Charge s automatskim prepoznavanjem načina rada), te mrežni Lan ulaz (Ethernet). Spomenimo kako se na prijelazu prednjeg ruba (onog do vas) s lijeve i desne strane nalaze zvučnici.

Sada niti vama nije teško zaključiti kako je Toshiba Tecra Z50-A-11C vrlo luksuzan prijenosnik. No, tek se zagrijavamo, ono pravo tek dolazi…

Ekran, tipkovnica i touchpad

Ekran je vrlo kvalitetan i jedna je od jačih karakteristika ovog prijenosnika veličina. Radi se o (za današnje standarde) velikom 15,6 inčnom ekranu s Full HD rezolucijom od 1920 x 1080 točaka (omjer 16:9). Ekran je TFT ne-reflektivni High Brightness eDP s LED pozadinskim osvjetljenjem, što znači da ćete ga moći vrlo ugodno koristiti i na dnevnom svjetlu, neće biti onog neugodnog odbljeska.

Ima li ekran mana? Praktički nema… osim što nije osjetljiv na dodir :) Inače, iznad ekrana se nalazi web kamera od 2 MP i s Full HD rezolucijom od 1920 x 1080 točaka i integriranim mikrofonom. Odlično odrađuje posao i bit ćete vrlo zadovoljni u radu s njom prilikom web chata, video konferencija i slično.

Tipkovnica je jedna od ponajboljih koje smo isprobali. Crne je boje i lijepo se uklapa u sivu okolinu. Tipke su pune veličine i dovoljno odmaknute jedna od druge tako da je prilikom tipkanja vjerojatnost pogreške smanjena na minimum. Isto tako, tipke imaju pozadinsko osvjetljenje što je svakako veliki plus za rad i u zamračenom prostoru. S obzirom na veličinu samog Toshiba Tecra Z50-A-11C prijenosnika, ugrađena je i numerička tipkovnica koja uvijek dobro dođe. Sam hod tipki je kratak, a tipke su srednje tvrdoće, rekli bismo gotovo idealne za dugotrajno i opsežno tipkanje. Sve u svemu, rad na ovoj tipkovnici je vrlo ugodan.

Na Toshiba Tecra Z50-A-11C prijenosno računalo je ugrađen napredniji touchpad s trackpadom. Idemo redom… touchpad ima dvostruki set tipki – one integrirane u donjem dijelu su vezane uz samu površinu, dok su gornje povezane s trackpadom (plavim pomičnim kursorom u sredini tipkovnice). Ovisno o vašim potrebama i navikama, možete kombinirati rad touchpada s trackpadom, kako vam odgovara. U oba načina dobit ćete isti rezultat.

na samom touchpadu imate i još dvije dodatne opcije  u gornjem lijevom i desnom kutu. Aktivirate ih dvostukim tapkanjem – lijevi isključuje i uključuje touchpad, a desi pali Toshiba Eco Utility, što nudi dodatnu kontrolu potrošnje baterije – primjerice isključuje pozadinsko osvjetljenje tipkovnice, gasi nepotrebne aplikacije, gasi ekran ranije ako ništa ne radite,…

Ispod touchpada nalazi se i čitač otiska prsta s jednostrukom prijavom. Radi u kombinaciji s odgovarajućim softverom i pruža dodatnu sigurnost u radu. U stvari, sama sigurnosna komponenta je vrlo naglašena na ovom prijenosniku, što je i važno poslovnjacima, zar ne? :)

To bi ukratko bio osnovni opis Toshiba Tecra Z50-A-11C prijenosnika. Sada ste sigurno već puno uvjereniji o elitnom statusu ovog moćnog prijenosnog računala. Vrijeme je i da mu zavirimo “ispod haube”…

Hardverska konfiguracija

Osim što je vrlo solidnog izgleda, čvrst i robustan, Toshiba Tecra Z50-A-11C je definitivno moćan. Srce ovog prijenosnika je 2-jezgreni Intel Core procesor 4. “Haswell” generacije – radi se o 64-bitnom i7-4600U vPro procesoru na 2,10 GHz (u IntelTurbo Boost 2.0 modu na 3,30 GHz), te s 4 MB cache predmemorije, a razvijen je u 22-nanometarskoj tehnologiji. Oznaka “U” u nazivu govori kako se radi o procesoru sa smanjenom potrošnjom električne energije (ULV – Ultra-Low Voltage), što znači kako je vrlo blag prema bateriji.

U ovaj je procesor integrirana Intel HD 4400 grafika na 200 MHz, iako su nama testovi detektirali Intel HD 4600 grafiku (Haswell GT2 na 600 MHz). Kako god okrenuli, uspjeli smo pokrenuti i neke zahtjevnije video igre i odigrati koju, radilo je :)

Ovaj prijenosnik radi izuzetno brzo. Osim procesoru, to može zahvaliti i zbog ugrađenih 8 GB DDR3L RAM-a na 1600 MHz (proširivo do 16 GB), te brzom SSD disku od 256 GB. Testirali smo brzinu samog SSD diska i ugodno se iznenadili prosječnim brzinama čitanja od 487,73 MB/s, odnosno pisanja od 431,92 MB/s.

Zgodno je spomenuti i kako je hlađenje ovog prijenosnika odlično. Dok smo radili s njim, jedva smo primijetili kako se nešto zagrijao. I dok ventilator radi nije bučan. Brz i moćan, to je kratak i jasan zaključak o Toshiba Tecra Z50-A-11C prijenosniku, nemamo tu što više pametno dodati. Niti ne treba… :)

Audio/video

Toshiba Tecra Z50-A-11C ima prilično dobar zvuk. U stvari, čak nam se zanimljivijim čini lokacija zvučnika koji su lukavo smješteni po zakošenom dijelu prednjeg ruba. Praktički ih nećete niti vidjeti, tek kada pustite neku glazbu shvatit ćete odakle dolazi zvuk.

Kada već spominjemo glazbu zvučnici rade prilično solidno, podržan je DTS Studio Sound. Zvuk slobodno izlazi iz koso postavljenih zvučnika, tako da se zvuk odbija i od radne površine (recimo stola) tako da će kada dođe do vaših ušiju dobiti i na snazi. Ukratko, vrlo je solidan i ima dubokih tonova, ne puno ali ih ima. U svakom slučaju zadovoljni smo.

Što se tiče multimedije, odnosno gledanja videa, tu sve radi savršeno, jer je snaga prijenosnika daleko jača nego što je to uopće potrebno. Ako ovaj prijenosnik namjeravate koristiti za zabavu – slobodno, totalno je moćan, a video signal možete preko HDMI video izlaza izvesti i na TV.

Rad u Windows 8.1 OS-u, dodatne aplikacije

Kao smo ranije spomenuli, predinstaliran je Windows 7 OS koji se sam po sebi podiže nešto duže od osmice, tako a mu treba oko 40-ak sekundi za podizanje, 20-ak za gašenje, dok se iz “sleep” moda vraća za 2-3 sekunde. Naime, kvaka je u tome što se na ovom prijenosniku odrađuju i neke dodatne sigurnosne provjere, inače bi ovaj proces trajao kraće. No, sve što je ispod minute je sasvim ok.

Već smo ranije spomenuli kako ćete u kutiji s laptopom dobiti i DVD s Windows 8.1 Pro operativnim sustavom, pa ga možete nadograditi. Inače, sam rad u Windows 7 je gladak i bez ikakvih problema. Iskreno, nismo ih niti očekivali na ovoj konfiguraciji, kad je toliko moćna.

S obzirom na radi na sedmici, odradili smo i test “indeks zadovoljstva” u radu s Windows operativnim sustavom – Windows Experience Index (WEI). Samo ćemo vas podsjetiti kako se skala u ovom testu kreće od 1.0 do 7.9 gdje je više bolje. Evo koje smo vrijednosti dobili.

Evo rezultata testiranja:
– brzina procesora 7,1
– brzina RAM radne memorije 7,2
– radna grafika 5,2
– 3D business i gamerska grafika 6,5
– brzina tvrdog diska 7,9

Ukupna ocjena – 5,2. Kao što je odmah vidljivo, usko grlo mu je grafika, tu je najtanji. No, to smo već i ranije spomenuli kako je Toshiba Tecra Z50-A-11C poslovno, a ne multimedijsko i gamersko računalo. Može poslužiti i za gaming, ali nemojte previše očekivati. Za tako nešto trebate uzeti prijenosnik s dodatnom grafikom.

No, ono po čemu je Toshiba Tecra Z50-A-11C totalno moćan je predinstalirani softver i podrška, tu su pravi majstori. Ovo definitivno nema smisla nabrajati i objašnjavati, samo ćemo priložiti sliku na kojoj će vam sve biti jasno. Ono što je ovdje također zanimljivo je softverska podrška za sigurnost i zaštitu. Ovo se zove softverska raskoš :)

Povezivost

Ovdje je sve jasno. Toshiba Tecra Z50-A-11C koristi sve klasične načine povezivanja – bežično Bluetooth 4.0 + LE i Wi-Fi 802.11ac + a/b/g/n. Sa “žicom” se može povezati preko 3x USB 3.0 i 1x USB 2.0 ulaza, na audio combo ulaz možete spojiti slušalice i mikrofon, a tu je i SD čitač memorijskih kartica, te HDMI i VGA video izlazi.

Baterija

Baterija je prilično je izdržljiva i trebala bi izdržati u cjelodnevnom radu u normalnom modu. Nama je izdržala oko 7 i pol sati, a kada smo uključili Toshiba Eco Mode trajanje baterije je poraslo na 12-13 sati, iako imamo osjećaj kako bi mogla trajati i duže.

Na čekanju je baterija trajala danima. Ovakvu dugotrajnost može zahvaliti štedljivom procesoru, SSD disku, te izostanku optičkog uređaja i dodatne grafike koji su tradicionalno najveći potrošači. Nema tu neke velike filozofije, bit ćete vrlo zadovoljni trajanjem baterije.

Video igre

Da, drznuli smo se instalirati i dvije video igre i vidjeti – hoće li to. Kao što smo ranije spomenuli, Toshiba Tecra Z50-A-11C nije gamersko nego poslovno prijenosno računalo, no neki nam “crv” nije dao mira i morali smo instalirati neke video igre.

Odlučili smo se za dva zahtjevna naslova. Prva je još uvijek svježa igra hrvatskog porijekla – (GGE). Igra je grafiki prilično zahtjevna, tako da smo morali skidati grafičke karakteristike kako bismo je mogli pokrenuti. No, mogli smo je igrati, utrkivati se s drugim automobilima i napucavati se do mile volje. Ipak, zaključili smo kako nije za ugodno igranje.

Druga igra koju smo probali je novi Codemastersov naslov GRID Autosport. Također trkaća igra, vrlo precizna i grafički zahtjevna. I ona se slično ponašala kao i GGE, no ipak je bila nešto igrivija. Isprobali smo nekoliko liga i zaključili kako se može igrati.

Naravno, ako ste okorjeli gamer Toshiba Tecra Z50-A-11C ćete zaobići u širokom luku, no ako ste “casual gamer” i volite grafički lakše igre (avanture, strategije, RTS-ove,…) tada ovaj prijenosnik može poslužiti toj svrsi. A i vrlo se malo grije, što je pohvalno. Dakle, Toshiba Tecra Z50-A-11C može poslužiti za gaming, ali onaj prosječni, svakodnevni, grafički manje zahtjevni.

Zaključak

Toshiba Tecra Z50-A-11C je definitivno vrlo konkurentan i svestrani poslovni prijenosnik koji će zadovoljiti praktički svakog poslovnog čovjeka. Uz i više nego dovoljnu hardversku konfiguraciju, moći ćete ga koristiti i za multimedijske potrebe. Nismo to do sada posebno naglašavali, ali ima i stariji VGA ulaz tako da se može spojiti i na brojne nešto starije projektore u prezentacijske svrhe.

Ono što svakako treba izdvojiti kao pozitivne karakteristike je njegov tih i stabilan rad – procesorske snage je i više nego dovoljno, a i Full HD ekran je odlične kvalitete. Istina, nije osjetljiv na dodir, ali ionako se danas taj “touch” dodatak prilično rijetko koristi u praksi na Windowsima. Ruku na srce, većina korisnika ne želi prljati i packati po ekranu. I mi ih imamo nekoliko i jednostavno ne koristimo tu funkciju. Ok, dobro je imati je, ali nije neophodno.

Ugodno nas je iznenadilo i trajanje baterije. Ako je vaše radno vrijeme i duže od 8 sati, izdržat će – uključite Eco mode i baterija bi teoretski mogla potrajati i do 13 sati, možda i više. Rad samog prijenosnika je vrlo ležeran tako da samo hlađenje praktički niti nema posla, stvarno je tih i “hladan”.

I ono što mu je jedna od prednosti u odnosu na neke druge konkurente svakako je softverska podrška koja je ne samo bogata, nego prebogata. U kombinaciji s čitačem otiska i pregršt sigurnosnih i poslovnih aplikacija, te u kombinaciji s “No Matter What” garancijom Toshiba Tecra Z50-A-11C je jednostavno dobitna kombinacija bez kompromisa, ne morate biti previše pametni kako bi to zaključili.

Ima li slabijih strana? Ima, kao i svaki uređaj. Spomenuti ekran nije osjetljiv na dodir, zvuk je dobar iako mislimo kako to može i bolje, te nedostatak jače grafičke kartice upotpunilo bi njegovu sliku. Ipak, moramo reći kako je ovo u prvom redu poslovno računalo, no s malim dodatkom bi postalo vrlo svestrano i moglo bi konkurirati i u nekoj drugoj klasi.

Sve u svemu, Toshiba Tecra Z50-A-11C prijenosnik nas je ugodno iznenadio svojim radom i mogućnostima, te kada sve zbrojite i oduzmete, ovo bi mogla biti isplativa kupovina. A cijena? U Hrvatskoj se prodaje za 11.300 kuna što nije malo, ali za elitni prijenosnik treba platiti i elitnu cijenu.

Više informacija potražite na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Toshiba Tecra Z50-A-11C – ključne značajke:
– EKRAN: 15,6 inčni Full HD rezolucije od 1920 x 1080 točaka, ne-reflektivni, High Brightness eDP, TFT, LED pozadinsko osvjetljenje
– PROCESOR: 2-jezgreni Intel Core i7 4600U vPro na 2,10 / 3,30 GHz (4 MB cache), Haswell, IntelTurbo Boost Technology 2.0
– GRAFIKA: Intel HD 4400 integrirana
– RAM: 8 GB DDR3L  (1600 MHz), proširivo do 16 GB
– POHRANA PODATAKA: 256 SSD
– KAMERE: web kamera 2 MP (Full HD)
– OS: Windows 7 + Windows 8.1 (64-bitni)
– BATERIJA: do 8 sati rada (Normal Mode), do 13 sati (Eco Mode)
– Dimenzije: 379,0 x 252,0 x 20,4 mm
– TEŽINA: 1,8 kilograma
– OSTALE ZNAČAJKE: – Wi-Fi, Bluetooth, LAN RJ-45, 1x USB 2.0, 3x USB 3.0, čitač otiska prsta, pregršt korisnih aplikacija…
– JAMSTVO: No Matter What

+ Hvalimo
+ tih i stabilan rad
+ trajanje baterije
+ odlično hlađenje
+ čitač otiska prsta
+ bogata softverska podrška (poslovni, sigurnosni,…)
+ No Matter What garancija

– Zamjeramo
– ekran nije osjetljiv na dodir
– nema dodatnu grafičku karticu
– nešto slabiji zvuk

DOJMOVI I OCJENE

Dizajn
Ocjena 8 za Dizajn
Ekran
Ocjena 8 za Ekran
Procesor, grafika, RAM, ROM
Ocjena 9 za Procesor, grafika, RAM, ROM
Kamere
Ocjena 8 za Kamere
Audio/Video
Ocjena 8 za Audio/Video
OS, dodatne app
Ocjena 9 za OS, dodatne app
Povezivost
Ocjena 7 za Povezivost
Baterija
Ocjena 9 za Baterija
Video igre
Ocjena 6 za Video igre
Cijena (uloženo/dobiveno)
Ocjena 8 za Cijena (uloženo/dobiveno)
Naš dojam
Ocjena 9 za Naš dojam

8.09

Ukupna ocjena

UKUPNI DOJAM: Imati pouzdano prijenosno računalo s moćnim hardverom, bogatom softverskom podrškom i vjerojatno najboljom garancijom na tržištu, to je Toshiba Tecra Z50-A-11C. Ne morate dalje tražiti, sve vam je kao na dlanu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.