Toshiba Satellite W30t i W30Dt hibridi – novi 2-u-1 prijenosnik i tablet

Fotografija članka: Toshiba Satellite W30t i W30Dt hibridi – novi 2-u-1 prijenosnik i tablet

Tanki i lagani, s odvojivim ekranom od 13,3 inča osjetljivim na dodir i tipkovnicom s pozadinskim osvjetljenjem to su novi Toshiba Satellite W30t i W30Dt hibridi.

Oglas

Nova hibridna prijenosna računala s odvojivim ekranima dolaze nam iz Toshibe. Modeli Toshiba Satellite W30t i W30Dt se u mogu pohvaliti odličnim hardverskim karakteristikama, novim Windows 8 operativnim sustavom, ekranima osjetljivim na dodir i tipkovnicama s pozadinskim osvjetljenjem. Razlikuju se tek u procesoru – W30t ima Intel, a W30Dt ima AMD procesor.

Oba modela, Toshiba Satellite W30t i W30Dt, imaju dijagonale ekrana od 33,8 cm (13,3″). Kad se ekran odvoji, uređaj se pretvara u praktično, višedodirno tablet računalo s velikim ekranom koji pruža pregršt prostora za pregled. Ovo tablet računalo nudi i više ugrađenog prostora za pohranu podataka od prosječnog tableta – s tvrdim diskom kapaciteta 500 GB, korisnik može uživati u dodatnom prostoru za pohranu omiljenih medijskih datoteka.

Dostupni u kompaktnoj formi jednog izdržljivog uređaja, novi 2-u-1 uređaji imaju obilježja Toshibe – prepoznatljiv, visokokvalitetan dizajn koji odražava i ostatak raspona PC uređaja Toshiba. Dodatno, Toshibino projektiranje i dizajn uređaja pruža robusnu konstrukciju uređaja te pouzdan rad gdjegod se korisnik nađe.

Toshiba Satellite W30t i W30Dt hibridi imaju bateriju i unutar priključka tipkovnice i unutar samog tableta, što omogućuje dulju autonomiju rada kad se uređaj koristi kao prijenosno računalo. Kao što nudi dvostruku funkcionalnost standardnog prijenosnog računala, ovo je ujedno i savršen način za uživanje u svim naprednim značajkama operativnog sustava Windows 8.1 za svestraniji računalni doživljaj.

Satellite W30t pokreće 4. generacija procesora Intel® Core™ s integriranom grafikom Intel® HD Graphics 4200. Model W30Dt koristi procesor AMD iz serije A4-APU s ultraniskom potrošnjom, zajedno s grafikom AMD Radeon™ HD 8180 u izvedbi bez ventilatora. U samom tabletu, tvrdi disk kapaciteta 500 GB pruža obilje prostora za radne dokumente i zabavne medijske datoteke, dok 4 GB DDR3L memorije osigurava vrlo brze performanse.

Isporučuje medije u visokoj kvaliteti
DTS® Studio Sound™ pruža odličan odziv basa, inteligentno izjednačavanje razina glasnoće te poboljšanje dijaloga, za još bolji i prožetiji zvuk iz visokokvalitetnih zvučnika. U kombinaciji s oštrim HD IPS ekranom, uređaj pruža impresivno audiovizualno iskustvo, a poseban sloj na ekranu sprečava nakupljanje neuglednih mrlja i otisaka prstiju. Web kamera visoke definicije i integriran mikrofon također omogućuju kvalitetno videosnimanje te glatke i jasne videopozive. Kvaliteta videa je dodatno poboljšana senzorima ambijentalnog osvjetljenja koji automatski prilagođavaju razinu pozadinskog osvjetljenja tableta.

Korisnik može uživati u igrama i ostalim dodirnim aplikacijama, obzirom da kapacitivna tehnologija dodira ekrana podržava istovremen kontakt do 10 prstiju. Od ruba do ruba, izvedba ekrana u ravnini, bez okvira, omogućuje šire dodirno polje i jednostavnije čišćenje.

Toshiba Satellite W30t i W30Dt hibridi

Jednostavna povezivost
Tablet sadrži i Micro USB priključak za brže prijenose podataka, Micro-HDMI® priključak za jednostavno spajanje na TV uređaj te utor za Micro SD karticu, za prebacivanje slika i ostalih podataka, kao i za proširenje kapaciteta podatkovnog prostora. Zahvaljujući tehnologijama Intel® WiDi™1 te Wi-Fi® Certified Miracast™, korisnik može i dijeliti sadržaje s kompatibilnim uređajima. Dodatno, tipkovnica ima ugrađen USB 3.0 priključak u punom formatu, s implementiranom značajkom USB Sleep-and-Charge za punjenje mobilnog uređaja čak i kad je prijenosnik ugašen.

Novi Toshiba Satellite W30t i W30Dt  2-u-1 hibridi u Europi će biti dostupni tijekom četvrtog tromjesečja 2013. godine.

Toshiba Satellite W30t i W30Dt – tehničke karakteristike:
•    13.3” HD IPS ekran s kapacitivnim ekranom osjetljivim na dodir u 10 točaka
•    Do 500GB HDD
•    4GB DDR3L memorije
•    Povezivost tableta: 1x Micro-USB, 1x Micro-HDMI®, 1x Micro-SD, bežični LAN, Bluetooth™ 4.0 te Wi-Fi® certificirani Miracast™
•    Povezivost tipkovnice: 1x USB 3.0 s opcijom USB Sleep-and-Charge
•    Visokokvalitetni stereo zvučnici sa značajkom DTS® Studio Sound™
•    HD web kamera s integriranim mikrofonom
•    OS: Windows 8.1

Toshiba Satellite W30t:
•    4. generacija procesora Intel® Core™ s grafičkim podsustavom Intel® HD 4200
•    Intel® WiDi™

Toshiba Satellite W30Dt:
•    Procesor AMD iz serije A4-APU s grafičkim podsustavom AMD Radeon™ HD 8180 u izvedbi bez ventilatora

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.