Toshiba Portege Z20t novi 2-u-1 prijenosno računalo stiže iduće godine

Fotografija članka: Toshiba Portege Z20t novi 2-u-1 prijenosno računalo stiže iduće godine

Toshiba za početak iduće 2015. godine priprema neke zanimljive novitete. Jedan od najzanimljivijih svakako je novi Toshiba Portege Z20t hibridni prijenosnik s odvojivim ekranom.

Oglas

Neke od najznačajnijih karakteristika ovog 2-u-1 prijenosnog računala je njegov odlični ekran, novi Intel Core M procesor iz 5. “Broadwell” generacije, te trajanje baterije do nevjerojatnih 16 sati. Već je bio u američkoj FCC agenciji na licenciranju i prošao testove, a kao što smo rekli, očekujemo ga vrlo brzo, već početkom iduće godine.

Ekran Toshiba Portege Z20t prijenosnika je 12,5 inča IPS i Full HD rezolucije od 1920 x 1080 točaka, te je naravno osjetljiv na dodir. Kao opcija isporučuje se i Wacom digitalna olovka. Uz novi Intel Core M procesor integrirana je i Intel HD 5300 grafika, te ima 8 GB RAM-a i SSD disk od 256 GB.

Od ulaza i izlaza ima microHDMI, microUSB i microSD, te audio ulaz, sve se to nalazi na ekranu, odnosno tabletskom dijelu. Kada je tipkovnica uključena baterija traje oko 8 sati, a bez tipkovnice 16 sati. Na tipkovnici će te dodatno pronaći HDMI i VGA video izlaze pune veličine, 2x USB 3.0 ulaza, Ethernet mrežni ulaz te dodatnu bateriju. Tu je i prednja kamera od 5 MP, WiFi, Bluetooth 4.0 i podrška za mobilni Internet kao opcija.

Saznajemo kako će prvi Toshiba Portege Z20t modeli u Europi stići na britanski otok, a nakon toga i na europski kontinent. Iako to još službeno nije potvrđeno, ali za očekivati je kako će svoju službenu premijeru doživjeti na sajmu CES 2015 u Las Vegasu. O cijeni još ni traga ni glasa, no kako se radi o elitnom prijenosniku, i cijena će biti poprilična.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.