Toshiba Portege Z10T ultrabook s odvojivim ekranom osjetljivim na dodir premijerno na IDF 2013

Fotografija članka: Toshiba Portege Z10T ultrabook s odvojivim ekranom osjetljivim na dodir premijerno na IDF 2013

Prošlog se tjedna u Pekingu u Kini održavala velika Intelova Developer Forum konferencija, odnosno IDF 2013. Premijerno je predstavljen zanimljiv Toshiba Portege Z10T ultrabook.

Oglas

U stvari, točnije bi bilo kada bismo rekli kako novi Toshiba Portege Z10T ultrabook zadovoljava dva popularna “formata” -Ultrabook Convertible i Ultrabook Detachable. Prvi kaže kako se ekran može okretati oko svoje osi (bez odvajanja), a drugi kako se ekran može odvojiti od tipkovnice i ponaša se kao samostalni uređaj.

Po dizajnu je ponešto drugačiji od modela na koje smo navikli. Dominira veliki “spojnik” odnosno dio koji drži spojen ekran i tipkovnicu, a na njemu se nalazi maleni mehanizam koji je smješten na sredini. Tipkovnica je iznenađujuće tanka, a ima i pozadinsko osvjetljenje.

Ekran je veličine 10 inča, tako da ćete odvajanjem dobiti i 10 inčni tablet s USB 3.0 ulazom, microHDMI video izlazom, pa čak ima i ulaz za SD kartice normalne veličine. Svi su oni smješteni s desne strane. gdje se nalazi i ulaz za ispravljač, kontrola jačine tona te audio ulaz.

U svakom sučaju možemo reći kako je ovo vrlo neobičan proizvod, a i dosta podataka koji nas zanimaju nisu objavili. No, pretpostavljamo kako radi na Intelovom Ivy Bridge procesoru, Windows 8 operativnom sustavu i kako je u prvom redu namijenjen poslovnjacima.

Ono što se gotovo sigurno zna je da će se na tržištu pojaviti prije ljeta.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.