Toshiba Portege X20W novi 2-u-1 hibrid premijerno predstavljen na CES 2017

Fotografija članka: Toshiba Portege X20W novi 2-u-1 hibrid premijerno predstavljen na CES 2017

Na nedavno održanom sajmu u Las Vegasu japanska je kompanija pokazala kako ima svojih aduta s kojima će se boriti na tržištu ove godine. Jedan od zanimljivijih svakako je i novi Toshiba Portege X20W konvertibilni laptop.

Oglas

Još smo prije 6-7 godina najavljivali kako su hibridni prijenosnici budućnost PC računala. Radi se o prijenosnicima koje možete postaviti u više različitih položaja i koristiti na više načina, bilo kao klasično prijenosno računalo, bilo kao tablet. Upravo sve te mogućnosti ima i novi Toshiba Portege X20W konvertibilni prijenosnik.

Njegov se ekran preko dvije šarke može okretati oko svoje osi u svih 360 stupnjeva. Naravno, ovakav način otvaranja je prvi puta viđen kod Lenovo Yoga prijenosnika. Upravo je ova vrsta prijenosnika jedna od zastupljenijih na ovogodišnjem CES 2017 sajmu. Novi Toshiba Portege X20W radi na Windows 10 Pro operativnom sustavu.

I same su dimenzije kompaktne i vrlo elegantne, debljine je samo 15,4 milimetara i težak je 1,14 kilograma. Ono što će vam se svidjeti je baterija koja će potrajati i do 16 sati, tako da je uređaj idealan za profesionalce ili studente odnosno one koji su stalno u pokretu.

Od nekih zanimljivosti koje ima Toshiba Portege X20W su višesmjerni mikrofoni, a koji će uloviti sve što kažete svojoj pomoćnici Cortani, dok infracrvena (IR) kamera omogućuje jednostavnije logiranje preko Windows Hello. Ugrađen je i čitač otiska prsta što daje dodatnu dimenziju sigurnosni, a podržan je i Windows Ink.

Što se tiče hardvera, ugrađeno je sve ono najnovije – 7. generacija Intelovih procesora, 12,5 inčni FHD ekran, više varijanti radne memorije i SSD diskova. Naravno, podržava USB Type-C, USB 3.0, Thunderbolt 3, Wi-Fi, a tu je i TruPen stylus digitalna olovka koja podržava Wacom tehnologiju.

Cijena i dostupnost za sada nisu poznati, ali će se navodno vrlo brzo pojaviti na Microsoftovom Storeu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.