Toshiba OCZ TL100 SATA jeftini SSD disk za samo 45$

Fotografija članka: Toshiba OCZ TL100 SATA jeftini SSD disk za samo 45$

Toshiba, u čijem je vlasništvu OCZ brend, najavila je nove SSD diskove koji će se mnogima svidjeti jer su vrlo jeftini. To je upravo i najjači adut novih OCZ TL100 diskova.

Oglas

Nije teško zaključiti kako su namijenjeni vlasnicima stolnih i prijenosnih računala koji se žele riješiti sporih HDD diskova i prijeći na brže SSD diskove. Dovoljno je da npr. u stolnom računalu zamijenite C:\ disk odnosno particiju na kojoj se nalazi operativni sustav sa SSD diskom i vaše će se računalo doslovno preporoditi.

Inače, za tako nešto vam je dovoljan i disk od 64 GB, ali zašto biti skroman kada novi OCZ TL100 diskovi imaju 120 GB odnosno 240 GB. Ugrađena je TLC NAND flash memorija i Toshibini SSD kontroleri, tako da će vam odlično poslužiti umjesto klasičnih diskova.

Iako su jeftini, to ne znači i da su spori. U kompaniji tvrde kako OCZ TL100 mogu čitati brzinom do 550 MB/s i zapisivati do 530 MB/s, što je sasvim ugodna brzina za rad. Random čitanje je do 85.000 IOPS-a, a random zapisivanje do 80.000 IOPS-a.

Što se tiče izdržljivosti i još nekih podataka, možete ih naći u tabeli niže. Mi ćemo samo reći kako oba modela OCZ TL100 SATA SSD diska od 120/240 GB dolaze s trogodišnjom garancijom (Advanced Warranty Program), a cijena im je 44,99$ odnosno 67,99$.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.